vad är några av symptomen på hemorrojder

För många människor de första symptomen på hemorrojder är klarrött blod täcker avföring, eller på toalettpapper. Även om många människor har hemorrojder, inte alla upplever några symptom, men som mig många individer finner det blöder, klåda, och smärtsam svullnad runt anus området.

Dessutom överdriven ansträngning, gnugga med inte så mjukt toalettpapper, eller rengöring runt anus kan producera en utskjutande hemorrojder utanför kroppen som kan bli irriterad och smärtsamt så snabbt.

är hemorrojder som bara finns hos kvinnor?

Jag undrade om hemorrojder var bara ett problem med kvinnor, men funnit att hemorrojder är vanliga hos både kvinnor och män. Ungefär hälften av befolkningen befinner sig hantera denna fråga efter ålder 50. Även om man inte talar om detta ämne mycket i vardagliga samtal är det något som många människor önskar att de kunde hitta ett sätt att få lite lättnad från. Tyvärr har de flesta människor lider bara i tysthet och hoppas att symptomen försvinner.

Hur är hemorrojder diagnosen?

Kan du tror, ??det tog mig 2 år att gå till doktorn för att få diagnosen, jag skäms för att erkänna det, men jag bara hoppades att smärta, klåda och svullnad skulle bara en dag bara försvinner. Snacka om att vara i förnekelse! Jo jag blev rädd och gjorde slutligen gå till läkaren för en grundlig utvärdering och korrekt diagnos. Läkaren utförde en digital rektal undersökning för att leta efter svullna blodkärl som tyder Jag hade hemorrojder. Närmare utvärdering av ändtarmen för hemorrojder kräver en examen med ett endoskop, en ihålig, tända röret.

Inte min mest bekväma examen, men det är viktigt att ha en läkare examen helst det blöder från ändtarmen, eller det finns blod i avföringen. Jag borde inte ha väntat så länge med att gå till doktorn. Jag är lycklig att det var just hemorrojder!

Hur är hemorrojder förhindras?

Det bästa sättet att förhindra hemorrojder är att hålla avföringen mjuk, så att de löper lätt, så det finns ingen press eller ansträngande. Vad säger att du dricker mer vatten! Också tömma tarmen så snart som möjligt efter suget uppstår. ÖVNING! Inkluderar promenader och springa in i din varje dag livsstil. Öka fiber i din kost för att minska förstoppning. Shoppa för en hälsosammare kost och äta mindre skräpmat.

Kom bara ihåg att man har kontroll över sina kroppar, och med all ny teknik där ute för att läka och förebygga hemorrojder, är det en skam att agera som jag gjorde. Jag vill uppmana människor att ta kontroll över sin hälsa.