accord rättegång belyser misslyckande västerländsk medicin

Den ACCORD (åtgärder för att kontrollera kardiovaskulär risk hos Diabetes) Trial har visat sig vara en fullständig flopp. Dess syfte var att aggressivt använder droger för att sänka blodsockret, blodtryck och kolesterol hos typ II diabetiker för att förhindra hjärtsjukdomar. En dag kan det sjunka in i biljondollarkälla-per-år bedrägerier av Big Pharma och västerländsk medicin att det finns en enorm skillnad i droga folk så siffror ser bättre jämfört med att ha bra siffror för att du är frisk. Även TIME Tidningen presenterar historien om den misslyckade läkemedel för att bota diabetes typ II.

Två år sedan blodsockret arm av studien måste stoppas eftersom det ökar risken för död med 20%. Nu märker vi att aggressivt sänka lipider med hjälp av en kombination av en statin (simvastatin) plus en fenofibrat (ett läkemedel som kallas TriCor) är inte bättre än enbart en statin (som är av tvivelaktigt värde i första hand). TriCor är gjord av Abbott Laboratories. Den drog in 1,3 miljarder i omsättning under 2009. Abbott förväntar sig inte denna omgång av dåliga nyheter att ha någon inverkan på Tricor försäljning. Med andra ord, är Abbott inte oroad över att det i många fall läkarna använder ett läkemedel som inte producerar någon nytta. Amerikanerna bör berörs av bristen på resultat och kostnader.

Likaså gjorde aggressivt sänka blodtrycket inte något bra heller.

Det är dags att tänka föremål för vård börjar med Big Pharma och läkare som kör upp kostnader förskrivning värdelösa medicinering. Det är dags deras utbildning ändrades så att de börjar att göra med personen istället för siffror som driver försäljning av läkemedlet. Västerländsk medicin har varit på en storsatsning under det senaste decenniet för att ge super höga doser av läkemedel för många villkor. Den ACCORD Trial är ett tydligt bevis på att teorin dödligt är bristfällig.

FDA, som har godkänt fenofibrat läkemedel för användning i situationer som inte hjälper folk, återigen har lera på sitt ansikte. FDA försöker täcka sin Big Pharma-vänliga image har kostat amerikaner tiotals miljarder dollar i falska drogreor. Ja, kommer FDA ta månader att studera data innan de listar ut hur man ska täcka sin bakre ände.

Den ta hem budskapet i ACCORD Trial är ganska vanligt: ??droger inte producerar hälsa. Hantera siffror aggressivt med droger är meningslöst, mycket riskabelt, och alltför ofta ökar risken för förtida död. Tills detta con spel tvingas sluta vårdkostnader omöjligen kan styras.