allt om tramadol

Tramadol är ett FDA-godkända läkemedel, listade under kategorin av analgetika eller opioida agonister. Läkemedlet verkar på nervsystemet centrala systemet, är 100% syntetisk och det har inte det minsta strukturell likhet med opiater. Det har kopplats med opioider faktum att det ger yrsel, somnolens, illamående och överdriven svettning, precis som narkotika. De åtgärder av Tramadol anses att minska jämfört med opioider, även när det gäller allergiska och andra biverkningar.

Administreras oralt, är Tramadol absorberas i en mycket kort tid och den har en maximal koncentration topp vid nästan två timmar efter administrering. Läkemedlet utsöndras via urin, vilket är ett av de främsta anledningarna till njursjukdom kan leda till ackumulering av läkemedlet i kroppen och oönskade konsekvenser. Att metaboliseras på hepatisk nivå, Tramadol också förbjudet i fallet med leversjukdom av liknande skäl. När det gäller dosering och administrering, måste Tramadol inte ges till barn och oftast till dem som är under 18 plus doseringen måste noga ges till äldre patienter.

Tramadol idag rekommenderas för ländryggsbesvär, cancer-orsakade kronisk intensiv smärta, smärta av neuropatisk orsaker och samband med ortopediska åkommor. Det är en del av olika behandlingsmetoder smärta förvaltningsplaner och det ges vanligen under längre perioder. De biverkningar som kan orsaka en gradvis minskning av dosen representeras av humörsvängningar, nervositet, sömnighet och yrsel. Patienter som klagar över svaghet, huvudvärk och känna oro är misstänkta också, för att inte nämna de som upplever illamående, kräkningar, frossa eller muntorrhet. Tramadol är ett läkemedel som måste administreras under noggrann övervakning av en läkare och någon av dessa biverkningar utgör en mycket bra anledning till slutet av behandlingen, om det behövs.

Mer allvarliga effekter medför en noggrann analys av Tramadol och dosen som patienten. Således, när man nämner att har haft kramper, hudutslag, svårigheter att andas, svullnad eller hallucinationer, måste behandlingen planen ses över och om möjligt Tramadol sakta elimineras. Det är också fallet när patienter är upptagna till sjukhuset med överdoseringssymptom, vanligen beskrivs av medvetslöshet (ibland går så långt som koma), mios med brist på ögat reflex, ytlig andning och svag puls. Agera på det centrala nervsystemet, kan en överdos av Tramadol vara dödlig, som påverkar både luftvägarna och hjärt vitala centra. Ofta har snabbverkande visat sig vara avgörande för att rädda patientens liv och återhämtningen efter en sådan upplevelse är inte picknick.

Kontrollerade studier har testat alla möjliga effekter Tramadol kan ha och de upptäckta symptomen var mer varierad än någon kunde föreställa sig. De ingår naturligtvis de som presenterades ovan men även vasodilatation, förvirring med förlust av koordination och upprymdhet. Sällan har forskare nämnde att en överdriven dos av Tramadol kan leda till förändring av mental status, med ständiga kramper och kognitiv dysfunktion. Läkarna är också mer oroade över den eventuella ischemi orsakas av ett stort intag av Tramadol och risken för lungödem föreligger i överdoserat patienter. Dessa fynd går bara att visa att vi aldrig ska ta Tramadol bara sådär och vi borde ägna mer uppmärksamhet åt rekommendationerna från läkare.

När det gäller risken för beroende, är att ämnet fortfarande är under diskussion och det finns många kontroverser kring det. Studier har visat att Tramadol verkligen kan framkalla beroende, både psykiskt och fysiskt, i synnerhet när det tas i höga doser eller under längre tidsperioder. Även om abstinensbesvär är inte helt allvarlig som i vissa narkotika, symptomen är allvarliga och de kan även orsaka dödsfall. Det verkar som att kvinnor är mer benägna att utveckla ett beroende av Tramadol, upplever tonisk-kloniska anfall, intensiv illamående och andra svåra symtom när de är under inflytande av höga doser. En annan intressant studie har visat att Tramadol kan införas istället för andra narkotiska läkemedel, underlätta övergången. Som redan sagt, är åsikter fortfarande uppdelad när det gäller missbruk potential denna drog presenter.

Tramadol är bara en tiondel starkare i motsats till morfin, som är ett kontrollerat ämne i många länder. Det ska inte förväxlas med narkotika och används endast som ges. Internet är en stor källa till information när det gäller sådana frågor, men det får inte vara den enda. Det är den medicinska rådgivning och noggrann vägledning som är nödvändig, i synnerhet för dem som letar efter långtidsbehandling och funderar Tramadol att vara bland sina alternativ!