är det en säker och effektiv behandling för värmevallningar

Om du är en kvinna och du är i klimakteriet, då det säger sig nästan självt att du har lidit av värmevallningar på en gång eller annan. Värmevallningar påverkar 75-85% av alla kvinnor i klimakteriet i varierande grad. Det är inte helt klarlagt exakt vad som orsakar dem, men de flesta är överens om att det är på grund av hormonell obalans som orsakas av förändringar i nivån av östrogen. Eftersom de kan vara så obehagligt och störande, är de flesta kvinnor söker efter en säker botemedel för värmevallningar.

Några av de tidigaste symtomen vid klimakteriet är värmevallningar, onormala menstruationer, och humörsvängningar. Värmevallningar och nattliga svettningar leder ofta till sömnproblem och sömnlöshet, vilket kan leda till ångest och depression. Kvinnor i klimakteriet ganska ofta också uppleva hjärtklappning, torrhet i slidan, viktökning, förlust av libido, och urin förändringar. Vissa kvinnor flyta igenom klimakteriet med några symtom, men för de flesta av oss är det en annan historia. Är det konstigt att söka efter en säker och effektiv behandling för värmevallningar kan vara en sådan prioritering?

Eftersom obalans orsakas av sjunkande östrogennivåer, är det vettigt att östrogen i sig är den mest effektiva behandlingen för värmevallningar. Det är därför så många år östrogenbehandling (ERT) – även känd som hormonbehandling (HRT) – har varit den främsta botemedel mot värmevallningar. I själva verket resulterar det i allmänhet i en 80 till 90% minskning av värmevallningar och andra symptom.

Den högsta åldern för värmevallningar är det tidiga 50-talet, men många kvinnor börjar få dem i sina 40-talet. Det finns också ett växande antal av kvinnor som har genomgått behandling bröstcancer som lider av värmevallningar samt. Östrogen är den mest förskrivna läkemedel för att bota värmevallningar, ofta som ett piller eller en hud patch. I allmänhet är mängden östrogen som krävs för att minska värmevallningar och andra symptom mindre än den mängd som behövs för normala menstruationer. Under senare år har läkare ordinerats mycket lägre doser än tidigare.

Tyvärr har mycket nya studier gjort det mycket klart att hormonbehandling kan öka risken för bröstcancer, livmodercancer, och stroke. Det innebär att varm blixt botemedel kan vara värre än bara hantera symtomen. Detta har lett allt fler kvinnor att söka efter ett mer naturligt botemedel mot värmevallningar.

Bröstcancersurvivors inte ens har möjlighet att använda östrogen som ett botemedel för värmevallningar. Oron är att ta östrogen skulle orsaka återkomsten och ytterligare tillväxt av bröstcancerceller. Värmevallningar blir då en rutin förekomst hos kvinnor som genomgår behandling bröstcancer. Många av dessa kvinnor har svåra värmevallningar.

Lyckligtvis finns det naturläkemedel och strategier som kan minska effekterna av värmevallningar och andra symtom. Många kvinnor har vänt sig till naturläkemedel som innehåller silverax, soja, och vitamin E. De har funnit dessa naturliga botemedel för att bli en effektiv del av deras jakt på ett botemedel för värmevallningar. Livsstil och kostvanor förändringar spelar också en del. Livsmedel och drycker som ofta ökar värmevallningar är alkohol, koffein, och varm, kryddig mat. Ta bort dem från kosten kan förbättra dina symtom. Ökad fysisk aktivitet hjälper också.

Sammanfattningsvis, värmevallningar är det vanligaste symtomet som drabbar kvinnor som går igenom klimakteriet. De orsakas av förändrade nivåer av hormoner, särskilt östrogen. Hormonbehandling är fortfarande den mest förskrivna botemedel mot värmevallningar. Men kvinnor undersöker allt naturläkemedel på grund av ökningen av bröstcancer, livmodercancer, och risk för stroke i samband med HRT. Lyckligtvis varar inte för evigt. För de flesta kvinnor, kommer de att minska i intensitet och frekvens. Det är bara en tidsfråga.