bryta den känslomässiga koppling till IBS 5 tips som du kan prova idag

Oavsett om laktos förvärrar din IBS eller inte, det finns en god chans att dina känslor är. Negativa känslor som ångest, nervositet, rädsla, skam och depression lägger mycket stress på vår kropp.

Studier visar att personer med IBS tenderar att ha en svårare tid att hantera stressiga situationer än den genomsnittliga personen. Dessutom är de mycket mer benägna att reagera negativt, vilket följaktligen har förödande effekter på tarmen fungerar.

En person som är under stress med IBS kan uppleva yrsel, sömnlöshet, och / eller muskelvärk samt ett svårt fall av IBS symtom såsom:

• Diarré
• Förstoppning
• Alternerande diarré och förstoppning
• illamående
• Buksmärta
• Ryggsmärta

Stress orsakar inte IBS, men det kan göra symptomen mer allvarliga. Detta kan bero på det faktum att stress gör sinnet mer medvetna om spasmer som förekommer i tjocktarmen, eller därför att IBS kan kvittas av immunförsvaret när äventyras under stress.

För att du ska hitta hjälp för IBS, måste du hitta sätt att begränsa stressen i ditt liv. Följande är 5 tips du kan prova:

1.Exercise – Övningar, särskilt de som är inriktade på sinnet och kroppen samtidigt, är utmärkta stress relievers utan att anstränga din gut. Övningar som yoga, hjälpa dig att rensa ditt sinne, fokusera på andningen, och stretcha och stärka dina muskler.

2.meditation-Om du känner dig överväldigad, lära sig att rensa och fokusera ditt sinne genom meditation. Ta 20 minuter och rensa ditt sinne genom att koncentrera sig på långsamt andas in och andas, eller repetera ett enda positivt ord tills detta ord är allt du tänker på. Du kan meditera sittande, stående eller liggande, men det är en bra idé att meditera i ett tyst rum eller utomhus.

3.Be bra för din kropp – Du behöver utveckla en avkopplande äta rutin. Eliminera de livsmedel som förvärrar din IBS från din kost och äta dina mellanmål och måltider vid ungefär samma tid varje dag. Du behöver inte äta samma mat varje dag, men du bör se till att din kropp ordentligt matas och väl hydrerad.

När vi är hungriga och uttorkad, är det lättare för oss att bli stressad och plocka upp dåliga matvanor som kan förvärra IBS. Dessutom, inte rusa igenom dina måltider. Slappna av och äta långsamt.

4.Rest och avkoppling – Du måste hitta sinnesfrid. Detta kan innebära att lyssna på lugnande musik, ta ett varmt bad, njuta av en kopp te och kura upp med en god bok, titta på din favoritfilm eller program, ta en promenad, shoppa, eller njuta av en favorithobby. Oavsett vad det är du finner avkopplande, måste du se till att du tar time out av din hektisk dag och njuta av det. Tar en paus föryngrar kropp, själ och ande. Dessutom är ordentlig sömn viktigt för ideal vila och stressreducering.

Trygghet är också må bra om din kropp. Om dina IBS symtom är försvårande dig, tala med din läkare om olika behandlingar för att hjälpa dig hitta lindring.

5.Find support – Släpp uppdämda känslor genom att prata med din partner, familjemedlem eller vän, skriver i en journal, eller få stöd genom andra IBS sjuka.

IBS kan vara pinsamt, och ofta lämnar många drabbade oroande om hur nära de är till en toalett hela tiden. Dessa känslor filt och förstås av den stora majoriteten av dem med IBS. Delta i en IBS stödgrupp kommer inte bara få dig att känna dig mindre ensam, men du kan också dela dina åsikter och känslor med andra, och kanske kan hitta lösningar på problem genom att lära sig genom sina erfarenheter.

En av de bästa platserna att söka hjälp för IBS är genom stödgrupper på nätet.