cerebral pares och drogterapier

Många läkemedel existerar som ett medel för läkemedelsterapi för cerebral pares, inklusive Baklofen, Dantrolen, Botox, Flexeril, Depakene, Diazepam, Dilantin, Epival, Klonopin, Tegretol, och Zarontin.

Baklofen, även känd som Lioresel, är ett muskelavslappnande medel som blockerar ryggmärgen signaler som gör muskelkontraktion. Det kan tas genom munnen, men är mest effektiva när det tas via ryggmärgen. Baklofen bidrar till att förbättra tal, svälja, vakenhet och rörelse. De biverkningar av Baklofen läkemedelsterapi inkluderar illamående, muskelsvaghet, yrsel, huvudvärk och trötthet, men kan oftast utrotas genom dosjustering.

Dantrolen, även känd som Dantrium, bekämpar också cerebral pares genom att blockera muskelkontraktion. Dantrolen fungerar som läkemedelsbehandling tas genom munnen, och bidrar till att minska smärta, öka rörligheten och lindra svåra muskelkramper. Biverkningar inkluderar eventuella leverskador och sjukdom (inklusive gulsot och hepatit), liksom trötthet, yrsel, diarré, och svaghet.

Botox injektioner koppla de spastiska muskler hos personer med cerebral pares. Botox injiceras med en liten nål och kräver ingen bedövning. Läkemedelsbehandling med Botox är idealisk för cerebral pares drabbade genomgår sjukgymnastik. Botox injektionen effekter varar vanligen i upp till 12 veckor, varefter nästa injektion behövs. De som använder Botox läkemedelsbehandling kan uppleva huvudet eller muskelvärk biverkningar.

Flexeril är en mindre populär läkemedelsbehandling alternativ för dem med cerebral pares, och fungerar genom att blockera nervimpulser kroppen sänder till hjärnan, vilket avlastar muskelskador eller spasmer. Biverkningar av Flexeril läkemedelsterapi inkluderar sömnlöshet, yrsel och dåsighet.

Anti-beslag läkemedel för behandling av cerebral pares inkluderar Depakene, Epival, Klonopin,, Zarontin, Diazepam, och Dilantin. Depakene tas av vätska eller tablett, och används för att behandla petit mal och grand mal kramper. Vanliga biverkningar är matsmältningsbesvär, illamående och kräkningar. Epival läkemedelsbehandling kan också användas för att behandla petit mal och grand mal-anfall, och tas genom munnen. Klonopin, eller Rivotril, används för att behandla petit mal och mindre beslag motor, och tas i tablettform. Zarontin är också används för behandling av petit mal anfall, och tas oralt.

Diazepam, eller Valium, är läkemedelsbehandling för cerebral pares som kan tas intramuskulärt, oralt, rektalt, intravenöst eller genom injektion. De biverkningar av Diazepam läkemedelsbehandling inkludera huvudvärk, depression, dåsighet och letargi.

Dilantin tas genom munnen, intravenöst eller genom injektion. Vanliga biverkningar är huvudvärk, sömnstörningar och orolig mage.