drog Rehab programmet för läkare i Kalifornien för att hävas

År 1980 var ett speciellt program som utvecklats för läkare med narkotika och alkohol missbruksproblem. Programmet tillåter läkare att fortsätta träna under pågående alkohol eller narkotika rehab. Men enligt den medicinska Board of California (MBC), har fem lägesrapporter om programmet visat att det är ineffektivt och farligt för patienterna. Den MBC har beslutat att avbryta programmet med nästa juni. Om inte programmet förlängs genom lagstiftning, kan läkare med alkohol-och drogproblem missbruk har då sina licenser återkallas med nolltolerans. Läkare missbrukar droger eller alkohol skulle vara klokt att ta tjänstledigt och få till en lyckad alkohol eller narkotika rehab program snarare än att ta den risken.

Programmet kräver alkohol eller drogtestning, gruppterapi och sessioner psykoterapi samt en utsedd oberoende övervakare som övervakar varje läkarmottagning. Men enligt statusrapporter, dessa krav är lätt att röra med: ibland monitorn är en av läkarens anställda som har beställts för att ljuga, eller ingen ser till att läkaren deltar terapi sessioner, eller urinprov görs på ett förutsägbart schema så att läkaren kan också schemalägga sitt intag av alkohol eller droger i enlighet därmed.

En läkare inskrivna i det femåriga programmet sa att han kunde lura systemet i flera år och nästan “examen” medan han fortfarande använder droger.

En av de stora orsakerna till programmets misslyckande kan vara att läkare som fortsätter att träna under pågående alkohol-eller drogmissbruk behandling inte har tillgång till långsiktig slutenvård drog Rehab, som är den mest framgångsrika.

Utfrågningen som motiverade MBC att äntligen avsluta det alkohol-och drog Rehab programmet ingick vittnesmål från 10 patienter som skadats av inskrivna läkare. En kvinna sade att hon var vanställt av plastikkirurgi hon senare fick reda på var olämpligt för hennes tillstånd. Plasten kirurg hade två rattfylleri gripanden och flera rapporter om försummelse från patienter, men var fortfarande tillåtet att fortsätta i praktiken.

Över $ 500.000 har nyligen tillbringade att åtgärda de problem som finns i de fyra första rapporterna, men statliga revisorer inte imponerad av de förbättringar. “Den medicinska styrelsen … har inte lämnat genomgående effektiv tillsyn, “revisorn, Elaine Howle, skrev i sin rapport. Julianne D’Angelo Fellmeth, en advokat med University of San Diego: s Center for Public Interest Law, kallat programmet “en bluff och en parodi.”

Programmet behandlar 400 läkare varje år. Just nu 249 inskrivna. Av dessa hade 140 beställda i programmet av den medicinska styrelsen, och 99 in i programmet eftersom de uppmuntrades att göra så av familj, vänner eller kollegor.

Det finns 35.000 läkare i Kalifornien och de alla arbetat hårt och länge för att komma dit de är. Kalifornien har många framgångsrika alkohol-och narkotikapolitiska program rehab. Om du känner en läkare som missbrukar droger eller alkohol, få dem till ett framgångsrikt alkohol-eller drog Rehab programmet nu. Låt dem inte riskera allt de har arbetat för, och livet och hälsan hos sina patienter.