etiska och pålitliga laparoskopisk utbildning

Under de senaste två decennierna har ett antal utbildningar för laparoskopisk kirurgi och mönster i kirurgi och gynekologisk laparoskopi utvecklats. Dessa laparoscopic utbildningsprogram och modeller som används i akademiska och icke-akademiska utbildningscentra över hela världen. Hittills är resultaten lovande på bara några utbildningsinstitut rik på tillfredsställelse klassar bland deltagarna. World Laparoskopi sjukhus beläget på Gurgaon, kan NCR Delhi är den enda institution i världen erkänns internationellt. Ryggraden i god träningscenter är fakulteten. Många av institutet drivs av de utbildare som dem-själv inte är utbildade. Direktör för World Laparoskopi Hospital – Prof. RK Mishra har magisterexamen i minimal tillgång Kirurgi från Ninewells Hospital och Medical School, Storbritannien. Han är 10 år erfarenhet av laparoskopisk undervisning och att han är den enda UGC erkänt universitet professor i minimal tillgång Kirurgi i Asien.

I en global nivå, men trots det finns en tillräcklig enighet om definitionen av en laparoskopisk utbildning nivå och även på de specifika målen för varje nivå och de strategier för att uppnå dessa minimalinvasiv kirurgisk skicklighet. Snarare ofta dessa mål inför tvetydighet försöker helt enkelt att exponera praktikant till viss teknik eller att få full förvärvet av den teoretiska och praktiska kunskaper i ämnet. Dessutom har många utbildningar har ännu inte valideras och deras kvalitet inte kontrolleras ordentligt. En systematisk utvärdering metod för både kurser och bedömning från praktikantens framsteg saknas. World Laparoskopi sjukhuset är ackrediterat av World Association of Laparoskopiska Surgeons och kursen stöds av Society of American Gastrointestinala Endoskopisk Surgeons.

Eftersom ett av många mål runt om i världen Association of Laparoskopiska kirurger kan vara den “rekommendation av standarder för lärande laparoskopisk kirurgi”, frågar Denna organisation alla utbildningscentra och arrangörer naturligtvis att göra en ansträngning för att samarbeta i denna fråga. Alla våra mest omedelbara målet skulle vara att erkänna alla laparoscopic centers och kurser som erbjuder lärande operativ laparoskopi. Vi vill att klassificera dem i en standardiserad konceptuell ram med samförstånd terminologi. Att ha detta mål som vi nu fokuserar på följande frågor:

Ett. Identifiering av centra i hela regelbundna världen som erbjuder utbildningar inom gynekologisk endoskopi.
2. Bygga en databas över alla kurser låsta i Europa som inkluderar parametrar för exempelvis målgrupp, mål, processer som kan dras, längd, innehåll, kostnader, antal praktikanter, kvantitet lärare / instruktörer, frekvens, etc.

WALS vill uppmana alla utbildningscentrum och arrangörer kurs på laparoskopisk kirurgi för att delta och registrera genom att fylla i formulären nedan och skicka dessa telefoner WALS kontor.

Praktiska program för utbildning och utvärdering kirurger i laparoskopi behövs för att upprätthålla takten med efterfrågan för minimalinvasiv kirurgi. På World Laparoskopi Hospital fem ekonomiska simuleringar har utvecklats för att träna och utvärdera kirurgiska invånare. Detta institut har Fellowship i minimal tillgång Kirurgi och diplom i minimal tillgång Kirurgi program. Invånarna är videofilmade utför laparoskopisk behandlingar modeller. Fem kirurger mäter tejpade föreställningarna på 4 global expertis. Skapa mekaniska modeller minskar utbildningskostnaderna. Praktikanter överenskomna rutiner var väl representerade genom simuleringar. Blinded bedömning av prestationer visade hög inter-rater avtal och korreleras med praktikanten grad av erfarenhet. Nonclinician utvärderingar på checklistor kopplade med utvärderingar av kirurger. Billig simuleringar av laparoskopisk blindtarmsoperation, kolecystektomi, inguinal herniorrhaphy, tarm enterotomy, och splenektomi, hysterektomi, äggstockarna cystektomi, salpingooforektomi myomectomy möjliggör kirurgiska och gynekologiska invånare att öva laparoscopic färdigheter säkert. Skaffa maskerade, mål och självförsörjande utvärderingar av grundläggande färdigheter i laparoskopisk kirurgi kan hjälpa tillförlitlig undersökning av kirurgiska studenter. De simuleringar och Animal Dissection “Hands on” förklarade kan förankra ett innovativt utbildningsprogram under hemvist för utbildning och bedömning.