finna en sömnlöshet bota

Insomnia – oförmåga att somna eller sova – har sannolikt hållit oss alla i sitt grepp på en gång eller annan. Gungade och vrida hela natten igenom, dukar vi äntligen till vad fitful guldklimp av sömn vi kan hitta och väcka nästa dag känsla desorienterad och utmattad. Sömnlöshet kan utlösa förödelse på vår hälsa, gör oss mottagliga för en mängd sjukdomar – och gör oss ineffektiva under vakna timmar.

Att hitta en sömnlöshet botemedel är en mycket personlig resa. Vissa saker som kan fungera för en person, kanske inte fungerar för en annan. Det är bäst när de söker en sömnlöshet bota börja anta livsstilsförändringar en i taget för att avgöra vad som fungerar bäst för dig, om något. Lyckligtvis finns det många sätt att bekämpa sömnlöshet och njuta av en god natts sömn.

Många gånger blir sömnlöshet lite av en vana. Om du har flera nätter av gungade och svarvning, då ofta din säng blir förknippat med denna fitful sömnbrist. Förändra miljön kan bidra till att bryta den onda cirkeln och omdefiniera din säng som en plats för vila. Eliminera alla wakeful aktiviteter i sovrummet inklusive titta på tv, läsa, och arbetar. Gör sängen någonstans du går för sömn och gå dit bara när du känner dig trött. Mörkare rummet, byta lakan och filtar för att göra dem mer bekväma och främjar förändrade temperaturer, och lägg lugnande musik eller vitt brus om det är något som inducerar sömn.

Kom ihåg att din sömnlöshet botemedel är personlig, om något inte fungerar, eliminera det och gå vidare till något annat. Men mer ofta än inte, kommer ändringar i din dagliga rutin tar ofta om en sömnlöshet botemedel. Prova andra pre-säng aktiviteter för att sätta stämningen för sömn – yoga, stretching, meditation eller andningsövningar, en kopp varm koffeinfritt te, eller ett varmt bad. Och försök att hålla de tider som du vänder in och vakna upp konsekvent dag till dag så att kroppen utvecklar en inre klocka egen.

Om du upptäcker att du fortfarande har svårigheter att somna och sova, då kan det vara klokt att besöka din läkare för en utvärdering. Det finns många over-the-counter och receptbelagda sömn stöd som kan bidra till att du på kort sikt om du upplever stress eller andra emotionella faktorer. Det kan inte vara en långsiktig sömnlöshet botemedel, men det kommer att hjälpa dig att få din välbehövlig vila under tiden.