genombrott kan betyda frisk framtid

Nya typer av mediciner hjälper läkarna behandla tillstånd som sträcker sig från blindhet till cancer. I själva verket, bara under 2006, godkände FDA 29 nya läkemedel som utvecklats av amerikanska läkemedels-och bio-undersökningsföretag.

Här är en titt på några banbrytande behandlingar vid horisonten.

cancerbehandlingar

Fem nya läkemedel har godkänts för behandling av cancer, inklusive en första-i-sitt-slag behandling för vissa kolorektal cancer. Läkemedel mot en sällsynt grupp av benmärg sjukdomar, leukemi och lymfom godkändes också.

diabetes och blindhet

Som ett ökande antal amerikaner som diagnostiseras med diabetes, godkände FDA en ny behandling för tillståndet. Dessutom kommer ett nytt läkemedel användas för att behandla blindhet under 2007.

nya vacciner

Fyra nya vaccin godkändes, däribland en för förebyggande av influensa, en för att förebygga livmoderhalscancer, en för ett virus som angriper spädbarn och barn och en som förhindrar reaktivering av en gemensam barndom virus.

en frisk framtid

Enligt den läkemedelsforskning och Manufacturers of America (PhRMA), företagen har mer än 2000 nya droger i deras utveckling rörledningar. Även om dessa nya läkemedel utgör potentiellt livräddande nyheter för tusentals förblir kostnaden för framtida genombrott hög.

En rapport från Tufts Center för studier av DrogUtveckling fann att den genomsnittliga forsknings-och utvecklingskostnader för ett godkänt läkemedel är $ 802.000.000. Detta representerar en 250 procent kostnadsökning från ett decennium sedan.

Lyckligtvis är grupper som arbetar för att förhindra att dessa merkostnader förs vidare till konsumenterna. Till exempel hjälper Partnerskap för Receptbelagda bistånd (PPA) planen patienter utan tillgång till receptbelagda läkemedel täckning få de läkemedel de behöver. Dessutom Medicare Part D kan hjälpa miljontals av amerikanerna tillgång receptbelagda läkemedel fördelar.