historia vid behandling av tuberkulos

Enligt vetenskapliga studier, tre miljoner människor dör av tuberkulos varje år. Ett antal av cirka åtta miljoner upptäckt nya Tuberkulos villkor visas per år och 95% beräknas vara i u-områden. Länder som de i Sydamerika, Afrika och Asien har den högsta känsligheten för tuberkulos på grund av den låga levnadsstandarden och de dåliga ekonomiska och sociala villkor.

Även om risken för tuberkulos infektion har minskat under 1980 “, i 1990 det började redan att uppstå på grund av den höga invandringen från länder med ökat antal ärenden. Invandrargrupper alls svårt att observera, kontrollera eller behandla, på grund av de många skillnaderna mellan olika raser och kulturer.

Immunitet spelar en enorm roll i förebyggande och behandling av tuberkulos. Ett friskt immunsystem minskar risken att smittas av tuberkulos till 1 av 10 fall per år och endast sällan en infekterad frisk organism blir att utveckla det aktiva tillståndet. HIV + patienter har en undertryckt och försvagar immunförsvaret och är oftast oförmögna att slagsmål Mycobacterium. 1 av 10 patienter med AIDS kommer säkert att drabbas av aktiva tuberkulin infektion, och från dem med ett positivt hudtest 1 i 2 kommer att utveckla tuberkulos. Epidemiologiska konsekvenser är mycket oroande eftersom HIV-fall tenderar att öka mycket snabbt.

En oroande frågan om TBC villkoret är utvecklingen av resistens mot antibiotika på grund av snabba bakteriella mutationer. Motståndet fenomen ökar risken för återfall och gör återkommande fall farligare. Administrera en enda läkemedel vid behandling av tuberkulos tenderar att vara farligt som en enda mutant bacill i tillräckligt för att utlösa antibiotikaresistenta Tuberculosis. Numera läkare ordinera standarden medicin för detta tillstånd: Rifampicin, isoniazid, Pyrazinamide och etambutol. Också streptomycin är effektiv vid behandling av aktiv tuberkulos. Denna medicinering schema kommer att förhindra förökning av alla stammar av Mycobacterium bakterier.

I vår tid Tuberkulos är väl hålls under kontroll av bra organiserat och sjukvårdssystemen i den civiliserade världen. Men långsamma utvecklingsländer löper hög risk för en epidemi på grund av de låga möjligheter att förebygga, övervaka och behandla tuberkulos fall. Ytterligare laboratorieförsök är nödvändigt att skapa en effektiv anti-tuberkulos vaccin som kan minska risken för att fånga bacill. Den medicinska världen måste förbättra diagnostisera metoder samt tillgängliga läkemedel i syfte att möta den hårda striden med tuberkulos. Om inga omedelbara åtgärder vidtas, riskerar världens befolkning en ny våg av okontrollerbar tuberkulos.