hur man kan bota snarkning

Snarkning är en besvärlig, irriterande ljud från en person under sömnen på grund av felaktig andning. Nästan 30% av befolkningen lider av snarkning. Snarkning är vanligare hos män än kvinnor, eftersom män har smalare halsar än kvinnor. Det påverkar vissa barn också. Snarkning är av flera slag, mild snarkning, svår snarkning och sömnapné. Snarkning gör i allmänhet en högt och obehaglig och discomforting ljud. Generellt en person som sover ensam inte kommer att veta att han / hon lider av snarkning. Snarkning är vibrationer av mjukdelar i halsen som uvula, mjuka gommen, polyper och tonsiller. Sömnapné är den värsta formen av snarkning där personens andning blir blockerad, så att personen vaknar ofta att andas. Däremot minns personen inte vaknar.

Snarkning är inte bara ett irritationsmoment. Det har många förgreningar som en sömnlös partner, olycklig äktenskapliga livet, högt blodtryck, sömnighet under dagen, minskad produktivitet, högt blodtryck, stroke, svagare immunförsvar etc. sömnighet under dagen är i allmänhet eftersom antingen personen vaknar av sitt eget snarkning buller eller partnern vaknar grund knuffas av partnern. För det mesta snorer är inte medveten om att vakna upp. Studier visar att snarkning orsakar stam i förhållande, och det finns ett omvänt förhållande mellan frekvensen av sexuell aktivitet hos partners och snarkning.

Orsaken till snarkning är att andningen passagen är blockerad. Blockeringen kan vara på grund av tungan faller i halsen, uppmjukning av halsen, felplacerad käke, hals överbelastning av fett i feta människor, gillar nasala missbildningar avvikit septum, förstorade polyper och tonsiller etc. Det finns massor av huskurer och andra medicinska åtgärder som finns för att bota snarkning.

Den enklaste botemedlet för snarkning är att sova på sidan. Sova på baksidan gör den mjuka gommen och uvula att tänja i halsen och blockera det. Sova på sidan bort denna överbelastning. Detta i allmänhet botar snarkning i milda snarkare. Detta kan uppnås genom att hålla en tennisboll i bakfickan, som orsakar obehag för personen när han försöker att sova på rygg.

Minska övervikt och öka aeroba aktiviteter också dra en hel del. Det är fördelaktigt att sluta röka också. Undvik att äta tung mat, mjölkprodukter, sömntabletter och antihistaminer innan sova. Avsvällande medel är också fördelaktigt. Studier har visat att spela didgeridoo regelbundet ger motion till halsen och minska snarkning. Didgeridoo är en australisk vindinstrument och kan köpas i musikinstrument butiker eller online.

Om ovanstående metoder inte hjälper, det finns medicinska metoder:

• Kontinuerlig positivt lufttryck: I detta en mask läggs på snarkare munnen som ger kontinuerlig lufttrycket i halsen. Resultaten är överlag goda.

• Vitvaror: En mängd olika dentala apparater, lägesställare käken, nasala klipp, muntliga enheter finns som hjälp för att lindra snarkning.

• Kirurgiska Metoder: De kallas termisk ablation palatoplasty. I dessa halsen trängsel avlägsnas med kirurgiska metoder. De inkluderar metoder som bipolär diatermi, Laser Assisted Uvula Palatoplasty och Somnoplasty. Kirurgiska metoder kräver narkos utom Somnoplasty.

• Tonsillektomi och adenoidectomy: De är i allmänhet används för att minska snarkning problem hos barn.