ibji läkaren dr. stanford please pionjärer ny kirurgisk metod för diskbråck sjukdom

Tills nyligen, den föredragna kirurgiska tillvägagångssätt för patienter med diskbråck i hals-regionen av ryggraden, var den översta sektionen sträcker sig in i halsen, en cervikal discectomy och Fusion. Denna behandling, som blandar den skadade skivan, används fortfarande mycket, och erbjuder mycket goda resultat för de flesta människor.

Idag finns en ny teknik som ger patienterna ett annat behandlingsalternativ. Utförs i Europa under mer än ett decennium, innebär det faktiskt att ersätta den skadade disken med en artificiell. Cervical Disc Replacement utförs av ett fåtal amerikanska ortopeder, bland dem Dr Stanford Tack för IBJI-Libertyville.

Inte alla patienter med bråck cervikaldiskerna kandidater för ett byte av skiva. Ålder, aktivitetsnivå, övergripande ryggrad hälsa och graden av disksjukdom är alla överväganden. Men för många patienter, föreslår Dr Tack ersätter skivan snarare än smälta den till en annan.

Den tidigare teknik (kallad “Fusion”), genom gjutning två kotor tillsammans, kan minska flexibiliteten på den platsen i ryggraden. “När en kota är sammansmält med en annan en, de angränsande regionerna kompensera, “säger Dr Tack. Med andra ord, närliggande skivor bli mer flexibla för att balansera den minskade flexibiliteten i den smälta området. Detta kan leda till diskbråck över eller under den smälta arean kallas intilliggande segment sjukdom. “Det är när vi smälta två eller flera skivor,” förklarar Dr Tack, “att vi ser stelhet och begränsad rörlighet i nacken.” Även långa amerikanska studier inte har gjort – främst på grund av att tekniken är ny här – det är en stark möjlighet att diskersättning kommer att undvika den utvecklingen.

Dr Tack för diskersättning patienter återgår vanligtvis till full aktivitet tidigare än de som genomgår cervikal discectomy med fusion. “Under sex veckor kan de vara tillbaka i gymmet,” säger han. “I allmänhet, händer deras maximala medicinsk förbättring på 3 månader i stället för vid 6 månader.” Post-kirurgisk underhåll är vanligtvis bara årliga tentor.

Förr i tiden var många hals operationer utförs främst av neurokirurger. Dr Tack tror att ortopeder är den idealiska leverantörerna att utföra diskersättning, på grund av deras förståelse av ledplastik frågor. “Vi vet att underhåll och prestanda av dessa enheter”, säger han.

Dr Tack använder en metall-på-metall konstgjord skiva, som var den första som godkänts av FDA, eftersom han tror att det kommer att räcka längre. En andra anordning är gjord av metall-mot-plast. Särskild utbildning var inblandad, men Dr Tack påpekar att grundläggande delar av denna operation är desamma som för anterior cervikal skiva fusion. “En framgångsrik diskersättning kräver uppmärksamhet på detaljer,” förklarar Dr Tack.

För närvarande är inte alla försäkringsbolag som täcker kostnaderna för Cervical Disc Replacement. Mer än hälften av Dr Tack för patienter som ansåg denna operation inte gå igenom med det av den anledningen. Typiskt förbättrar majoriteten av patienter med diskbråck med icke-kirurgiska behandlingar och kan undvika operation, åtminstone för en stund.

“Lyckligtvis kommer en stor andel av patienter med diskdegeneration förbättras med icke-kirurgisk behandling och dem som står inför operation har nu ett val mellan Fusion och Disc Replacement”, säger Dr Tack. “Båda dessa är utmärkta behandlingsalternativ. Båda erbjuder lindring av smärta. “