konstigt men sant osynliga fiender är på jakt … vara flitig

Vibrio ………………… här är jag
mycobacterium ……… här är jag
salmonella …………… här är jag

Jag kunde höra rösten av läsaren säga “Vad i hela friden är det här?”

Faktiskt, de ovan nämnda namnen av bakteriella pathogens1 som infekterar oss och invadera vår hälsa. Dessa patogener är allestädes närvarande och vi utsätts för dem på en daglig basis. Hur ska vi rädda oss från miljontals sådana osynliga patogener som utgör hot mot vår hälsa?

Den andra sidan av myntet är att det finns massor av nyttiga mikroorganismer som hjälper oss i vår dagliga verksamhet. De spelar också en stor roll i vetenskapliga innovationer som vaccin som räddar livet på miljontals runt om i världen. Hur dessa världsdelen levande varelser spelar en avgörande roll i vår dagliga verksamhet?

Att förstå ett problem är en nödvändig förutsättning för utformningen av lösningen. Hur nyttigt är det att bli väl informerade om dessa mikroorganismer som utmanar oss? Jo, jag hittade en heltäckande web guide som ger en grundlig inblick i den märkliga värld av mikroorganismer.

Besök www.microbexpert.com, den plats som har ett överflöd av information om mikroorganismer. De vanligaste typerna av mikroorganismer är mikroalger, bakterier, virus, protozoer och mikro-svampar. Denna webbplats analyserar de stora mikroorganismer under rubriker som typer, taxonomi, forskning, nyheter, och sjukdomar som orsakas av dem.

Den omfattande AZ lista över mikroorganismer presenteras på denna sajt. Denna sida består av högsta poster i släktet namn mikrober med en länk till en intressant webbresurs om dessa mikrober. Hoppsan …. Bara en minut, glöm inte att kolla på “Kontakta oss” sidan och fyll i dina förslag för att förbättra webbplatsen.