läkning efter skabb kan ta lång tid

Skabb är en smittsam sjukdom som drabbar främst barn (särskilt antagna sådana), de som bor på barnhem, internatskolor och centra omvårdnad. Vuxna är inte undantagna från denna sjukdom. Hemlösa personer, kan de som bor i trånga ställen och sexuella partners få påverkas av skabb. Skabb inte tas efter en enkel hand skaka, behövs det en mer långvarig kontakt för att bli smittad med denna sjukdom. Infektionen sänder från kvalster och ägg också. Honan kan sätta in ägg i fem veckor och efter att de nya kvalster kommer att deponera sina ägg och så smittan kommer att sprida sig kontinuerligt om de lämnas obehandlade.

Skabb påverkar huden mellan fingrarna, huden av armbågar, handleder och midja. Infektionen orsakas av honan av insekten som skyddsrum under huden och lägger dagligen 2-3 ägg. De symptom på skabb är intensiv klåda i de drabbade områdena, ett utslag och en sicksack blister så svårt att se med blotta ögat. Ett förstoringsglas kan hjälpa till att upptäcka skabb.

Post skabb irritation redovisas efter vatten blåsor på fötterna, handleder och fingrar som kliar fruktansvärt. Detta tillstånd visas eftersom resterna kvar under huden efter kvalster har dödats. Det kan ta en hel del tid tills irritationen försvinner.

Om att bli smittade med skabb, bör du tvätta eller bada i utspädd löss R Gone ® Shampoo, Safe Solutions, Inc. Enzyme Cleaner med pepparmynta, eller borax. Läkaren bör höras först. Du kan också använda elimite (eller permetrin grädde).

För att lindra klåda kan du använda: Eucalyptus olja, krämer hydrokortison, bad havregryn och bakning bad läsk.

Som innehåller lindan rekommenderas inte eftersom de producerar allvarliga biverkningar hos vissa personer.

I behandlingsprocessen strikt hygien indikeras. De kläder, handdukar och andra tvätt väl måste tvättas i varmt vatten, på över 120o F. också, klippa naglarna så korta som möjligt eftersom skabb ägg kan döljas där. Borstar, kammar och andra tillbehör hår måste rengöras i lösningar som borax och säkra lösningar eller kokas i minst 15 minuter i varmt vatten.

Om ditt barn är smittat med skabb bör du kolla upp de övriga familjemedlemmarna också eftersom skabb kan enkelt spridas bland nära människor.

Generellt skabb kommer att klara upp efter två veckors behandling men kontroller måste göras regelbundet för att se om reinstalment av sjukdomen har inträffat.