likheter mellan överdriven rodnad och blyghet

Överdriven rodnad kan göra även de mest övertygade bland oss ??blir blyg och tillbakadragen. Innan rodnande blev ett verkligt problem, kan du ha varit festens, skaffa vänner var du gick. Nu att överdriven rodnad har blivit ett problem, kanske du har svårt att helt enkelt köra grundläggande ärenden, undvika obetydliga samtal med personer som du normalt skulle ha haft några problem att chatta med.

Du kan ha varit förvånad över att inse en dag att du har blivit blyg. För människor som har varit utgående hela sitt liv, är blyghet främmande territorium. Liksom överdrivna rouge ges råd om hur man inte ska rodna eller hur man inte skall besväras av rodnande av människor som inte lider av överdriven rodnad, är människor som är blyg gett råd om hur man inte ska vara blyg med människor som inte är blyg . När du har lärt dig och samtidigt vara ett lidande av överdriven rodnad, ibland detta råd är faktiskt ganska bra, medan andra gånger är det helt missar märket.

Blyghet är ibland helt enkelt ett personlighetsdrag. Vissa människor är bara naturligt tyst, verkligen föredrar att observera på avstånd i stället för att vara i mitten av aktiviteten. Människor som inte är blyg ibland misstolka denna typ av blyghet som den person som är tillbakadragna eller olycklig. Emellertid är den naturligt blyg personen ofta ha lika mycket kul att titta på aktiviteten som en mer naturlig social person i att skapa aktiviteten. De skulle ofta vara lika obekväm i mitten av allt som en naturligt vänlig person skulle vara om tvingas sitta ensam på åskådarplats.

I många fall är dock blyghet inte en naturlig personlighetsdrag. Precis som du kan ha utvecklat blyghet som en överdriven rouge, är blyghet ofta utvecklas som en försvarsmekanism hos människor som inte är naturligt blyg. Ibland denna sekundära blyghet hände så länge sedan att ingen minns den personen är allt annat än blyg, tills de tänka tillbaka. Tänk på de skygga eller mindre utgående människor i ditt liv som du har känt under en lång tid. Var din syster den sociala fjärilen i trakten tills hon fyllde 12 och var tvungen att få glasögon, hängslen och växte till att bli ett huvud längre än alla pojkar i samma sommar? Var din bästa vän alltid festens tills han fått en hel del vikt som vuxen och verkade dra sig tillbaka från alla? Denna typ av blyghet, som ofta utlöses av förlägenhet eller självmedvetande, kan verkligen kasta naturligt vänliga människor för en loop. Eftersom blyghet är en ny upplevelse som kan vara svår att hantera, kan det hålla människor som lider av överdriven rodnad i en spiral som börjar att få dem att känna sig allt mer självmedveten.

Blyghet, liksom överdrivet ansiktsrodnad, är något som bara kan förstås om det upplevs. Om du är naturligt vänlig, plötslig blyghet väckt den genom överdriven rodnad kan få dig att känna ännu mer distanserade från ditt sanna jag. Genom att bryta blyghet cykeln och lära sig att arbeta runt blyghet du har utvecklat, kan du börja känna sig lite mer som ditt gamla jag igen.