lucky stiff vikten av en herpes prov

Ingen vill möta killen / tjejen i sina drömmar och bryta nyheten att de har herpes. Hålla upp med din sexuella hälsa är lika viktigt som att hålla dina kolesterolnivåer ner och aldrig plocka upp den första cigaretten. Ett sätt att ligga steget före i kurvan när det gäller din sexuella hälsa är att se till att alla relevanta tester tas. När dina herpes testresultat komma tillbaka negativa, och du inser vad det är som var så irriterande nere var din run-of-the-mill utslag, kan du bege dig ut på den nästa dagen, höll huvudet högt!

Statistiken om herpesinfektion är emot snarare blåser. Ta detta faktum till exempel: Ungefär en av fem amerikaner är positivt för genital herpes. Detta antal är mer uppseendeväckande när det kommer till kvinnor med ungefär en av fyra är positiva. För privatpersoner är ute “leka fältet” detta faktum är ännu mer skrämmande: ca 80% av personer med herpes är helt omedvetna om att de bär på viruset. När detta är underförstått, är det ännu alldeles uppenbart varför ett test är så viktigt.

Vad exakt är herpes? Jo, när folk talar om herpes de främst talar om två typer (även om det finns många fler stammar ute). HSV-1 och HSV-2 är de två vanligaste stammar, med de tidigare vanligtvis orsakar munherpes och de senare oftast orsakar genital herpes.

Många människor fånga viruset när det finns utbrott (herpesskav) uppenbara på sin älskare, men överraskande, kommer en visuell inspektion före samlag (hur sexig!) Inte hålla en person säker från upphandlande herpes. I själva verket är det mycket vanligt att en infekterad individ att passera längs viruset mellan utbrott. Detta är en av de främsta anledningarna till att det finns så många nya fall av herpes varje år. Viruset förs vidare av människor som är omedvetna om att de även bär på sjukdomen. Återigen, tänk testa!

Tecken och symptom varierar något för herpes drabbade. Många människor infekterade med HSV-2, det virus som orsakar genital herpes, är omedvetna om att ens bära sjukdomen. Detta beror på god ol ‘mänskliga naturen. Låt oss säga att någon har ett utbrott av blåsor och sår. Det är vanligt att en person kommer att rationalisera dem tills de går bort. Eftersom förekomsten av ett sekundärt utbrott kan ta så lång tid, kan denna person vara infektera partners utan att ens vara medvetna om det. Bara en annan anledning att vid första tecken på blåsor, sår kräfta och / eller knölar av något slag bör du köra direkt till din vänliga grannskap STD klinik för en herpes prov.

För dem av oss turen att leva i den största staden i världen New York, det är en pålitlig och respekterad STD klinik ligger bara två kvarter från Grand Central Station som har erfarenhet och kompetens att diagnostisera och testa för herpes. Om dina resultat kommer tillbaka positivt att de kan hjälpa dig med behandling, liksom. Det finns inget botemedel mot herpes, men det finns en mängd olika läkemedel som kan minska tiden mellan utbrotten och göra dem mindre allvarliga när de inträffar.