ohhhh_ min värkande nacke … vad kan jag göra

Nacksmärta är ett av de vanligaste smärtstillande klagomålen. Mer än en tredjedel av de vuxna uppger att de haft en smärtsam hals episod minst en gång om året. Många patienter med nacksmärta verkar också ha postural problem som kan bidra till nacksmärta. Och de har också en ökad frekvens av huvudvärk i samband med sin nacksmärta.

Förekomsten av nacksmärta ökar med åldern liksom med vissa yrken och är också korrelerad med en historia av tidigare trauma (t.ex. whiplash).

I frånvaro av inflammatoriska orsaker till nacksmärta, såsom reumatoid artrit, psoriasisartrit, och ankyloserande spondylit, är mest nacksmärta degenerativ i naturen. Degenerativa skiva sjukdom och bakre fasett artrit göra betydande bidrag till patologi. Resultatet är nervrot irritation och muskelkramper.

Behandling av cervicogenic (hals) smärta varierar. Bland olika behandlingar som används innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), sjukgymnastik, kiropraktik, osteopatisk manipulation, hals dragning, kragar nacke, elektrisk stimulering, epidural steroid injektioner (ESI), och kirurgi.

Denna artikel kommer att fokusera på hur patienter med kronisk nacksmärta hanteras vid artrit och osteoporos Center i Maryland.

Efter den inledande historia och fysisk undersökning, är en avbildning förfarande erhålles. Vanligtvis, när en patient kommer till oss att de redan har haft vanliga filmer (röntgen), så en magnetisk resonanstomografi (MRT) studie är också beställda. För patienter som har en kontraindikation till MRI, är en datortomografi göras istället. Vissa människor kanske undrar om detta kan vara lite overkill.

Jag tycker det är viktigt att förstå att när en bra historia och fysisk undersökning är kritiska och röntgen är också användbara, för utvärdering av en patient med svår kronisk nacksmärta, är det viktigt att vara så noga som möjligt. På minst tre tillfällen under de senaste två åren, MRI uppmärksammat en abnormitet som var betydande, men hittades inte med examen eller röntgen. Eventuella hals instabilitet eller sladden komprimering behandlas av en neurokirurg omedelbart.

Om patienten har ont i nacken på grund av degenerativa skiva sjukdom och artrit, införa vi ett program med NSAID, ultrahög frekvens (> 20.000 bps) elektrisk stimulering med Sanexas enheten, och ibland perifer nervblockad. Den Sanexas enheten är speciellt användbar eftersom den tillåter placering av fyra koppar som täcker en stor yta. Slutresultatet är uttalad lättnad av muskelkramp.

I kroniska fall har vi använt Botox injektioner om muskelkramp förblir oförlöst

Patienter med tecken nervrot och symptom (smärta som strålar ner i armen) gynnas ofta av epidural steroid injektion.

Vi kommer sedan att starta patienten på en Pronex pneumatisk livmoderhalscancer dragbilen. Denna anordning, som tillverkas av Glacier Cross Inc, tillåter patienten att leverera försiktigt dra hemma. Pronex vaggor huvudet och halsen på två mjuka skum kuddar. En kudde stöder nacken och den andra stöder axlarna. En luft-uppblåsta bälgen ger upp till 30 pounds av steglös dragkraft. Eftersom bälgen expanderar, lyfter huvudet upp och stöder nacken en jämn distraktion av halsen kotor. Patienterna har total kontroll över det sökta beloppet av dragkraft. Till skillnad från den gamla over-the-door dragkraft, det finns ingen press på käftarna. Vi har patientanvändning fuktig värme på halsen i 5 minuter, dragning för 10 minuter, sedan is under 5 minuter. Detta görs två gånger om dagen för att starta och sedan ökas till tre gånger om dagen. Patienterna började på en hals stretching och stärkande program med sjukgymnastik. Dessutom skuldergördel förstärkning är också åtagit .

Ungefär 90 procent av patienterna med okomplicerad kronisk discogenic / artrit relaterad nacksmärta har funnit lindring i vår klinik använder detta protokoll.