orsakerna candida

Candida är en form av jäst som finns naturligt i alla. Den är normalt ofarliga och är helt enkelt närvarande i kroppen. Men om kroppen för en eller annan anledning faller ur balans, kan candida växer överdrivet, vilket leder till en mängd problem. Till skillnad från många andra medicinska tillstånd, det är inte bara en orsak till candidiasis som accepteras av den medicinska samfundet. Det är en kombination av en mängd olika faktorer som gör att denna form av jäst för att utlösa förödelse på den mänskliga kroppen.

Det finns vissa individer som är mer benägna att candida överväxt än andra. Det är underförstått att individer med nedsatt immunförsvar är mer mottagliga än andra för onormal candida tillväxt. Människor med AIDS, diabetes, cancer, depression, äldre och personer med kroniska sjukdomstillstånd är mest utsatta. Långvarig användning av vissa läkemedel kan också sätta en person löper risk att utveckla en överväxt av candida.

Immun svaghet är förmodligen den mest uppenbara orsaken till utvecklingen av candidiasis. När immunsystemet äventyras kroppen är sårbara för angrepp från en mängd olika patogener – inte bara candida. Intressant, kan candida börjar ofta att blomstra när en person använder antibiotika som antibiotika döda de goda bakterierna som är avgörande för att hålla candida produktionen i schack. När goda bakterier är slut miljön för candida frodas skapas.

Det finns ingen enskild orsak till candidiasis att utvecklas, det finns ett antal faktorer som kan stapla upp, vilket leder candida överproduktion. Har du någonsin hört talesättet “droppen som fick bägaren att rinna över”? Det är ett utmärkt sätt att förstå hur candidiasis utvecklas.

Aktuella tänkande pekar på möjligheten att candida överproduktion är mycket vanligt. Det kan vara att en litania av medicinska problem orsakas av Candida. Dessutom kan orsakerna vara talrikare än man tidigare trott. Förutom immuna sjukdomar och cancer, kan de behandlingar för dessa tillstånd också vara orsaker till candida. Dessutom kan användningen av steroid läkemedel, vitaminer och näringsbrister, p-piller bruk i över tre år, olika gifter som bly eller kvicksilver, hormonella förändringar, stress, kroniskt trötthetssyndrom, och sköldkörtelsjukdom är också möjliga gärningsmän.

Det är lätt att se hur dessa faktorer kan beskrivas som orsaker till candida. De är alla avgörande för att sänka kroppens förmåga att hantera sig själv. När detta händer kroppen är mottagliga för candida. Symptomen av Candida överväxt kan gradvis synas eller blomstra med en smäll.

När candida tar på sig en dominerande roll i kroppens denna potentiella form av virulent jäst förvandlas till sin svamp formen. Denna svamp tillstånd möjliggör candida att orsaka skada och frigöra farliga gifter i kroppen. Om du kommer ihåg att en av orsakerna till massa candida är gifter, kan du se skapandet av en cykel som ytterligare sätter kroppen i riskzonen för olika hälsoproblem.

Det finns många orsaker till candida som måste redovisas. Om du förstår hur candida produceras i överflöd, kan du formulera en plan för att bekämpa den.

Kom ihåg att om du misstänker att du kan ha utvecklat candidiasis, bör du arbeta omedelbart för att motverka det. Det finns många saker du kan göra – både naturligt och genom medicinska ingrepp. Se till att du forskning alla dina alternativ och välja den väg som kommer att hjälpa dig att uppnå bättre hälsa.