örter för kvinnor

Häromdagen hade jag en kvinnlig kund ta in sin väska av kosttillskott. Det var en ganska stor väska och vi började att gå igenom varje flaska och vad hon använde den för. Vi kom över en flaska som hon var inte säker på varför hon tog den. Jag var inte riktigt förvånad när hon sa att hon inte visste om det gjorde henne något bra eftersom flaskan var en växtbaserade formel för att stödja män prostata hälsa. Utan att nämna syftet med produkten, frågade jag varför hon bestämde sig för att börja ta det. Hon sa att det var för att hennes farbror sa hur mycket gott det gjorde för honom!

Det kan vara svårt att gå igenom alla de örter som finns där ute. Vad som är bra för vad och när de är bra. Det blir ännu mer komplicerat när vi kastar alla de olika örtblandningar och vitaminer i mixen. Om du ska använda mer än en eller två naturliga hälsoprodukter, är det viktigt att du gör din egen forskning på varje produkt och de enskilda beståndsdelarna eller du konsultera en naturlig hälsocoach som kan guida dig genom processen att besluta vad man ska ta och hur man tar det. Självklart, även om du inte använder tjänsten av en utbildad guide, är det klokt att aldrig låta någon vara din enda informationskällan. Vare örter eller läkemedel, se till att ha en klar uppfattning om varför du tar vad du är och hur det kan hjälpa eller skada dig.

För dem som vill veta mer om de olika naturliga hälsotillskott, här är en nybörjarguide till örter för kvinnor.

Bayberry – Bayberry kan vara fördelaktigt att lindra överdriven menstruationsblödning.

Silverax – De östrogena effekter silverax har gett det ett rykte som fördelaktigt för värmevallningar och andra pre-menopausala problem. Det kan också vara till nytta under förlossningen för att stimulera sammandragningar, hjälpa till att kontrollera blödning och smärtor efterbörden. Denna ört ska inte användas under de senaste 4 till 6 veckor av graviditeten och endast under ledning av en erfaren barnmorska eller läkare eftersom det kan skada det ofödda fostret.

Blessed Thistle – Denna ört, liknande Milk Thistle, används vanligen för att stärka levern. Men fördelarna för kvinnor inkluderar balansera hormoner, berikande bröstmjölk, minska bröst inflammation och rensning mjölkgångarna.

Blue Cohosh – Blue Cohosh stimulerar livmoderns sammandragningar och slappnar muskelkramper vilket gör det fördelaktigt under förlossningen. Denna ört ska inte användas under de 6 sista veckorna av graviditeten och endast under ledning av en erfaren barnmorska eller läkare eftersom det kan skada det ofödda fostret.

Dong Quai – Denna kinesiska ört har använts i stor utsträckning i kinesisk medicin för behandling av kvinnliga problem. Det är en allmän tonic, vilket innebär att det är bra för flera olika kvinnliga villkor, inklusive PMS, reglering av menstruation och infertilitet.

False Unicorn – Historiskt har False Unicorn använts för att stoppa en pågående missfall.

Ginger – Denna ört används ofta för matsmältningsproblem, och kan vara till nytta för graviditetsillamående under graviditeten.

Maca – Fördelaktigt för män och kvinnor, har denna ört har använts för att öka sexuell lust.

Persilja – När det är dags att avvänja ditt barn från amning, kan persilja användas för att torka upp bröstmjölk.

Red Raspberry – Rik på mangan, kan denna ört användas för att tona och stärka livmodern och reglera kvinnliga organ. Mycket fördelaktigt för tonårsflickor och deras familjer under denna rollercoaster fasen av känslor.

Många av dessa örter har använts i århundraden för att stödja kvinnors hälsa. Även om det kanske inte är vetenskaplig forskning för att stödja deras användning, är de i allmänhet anses säkra när de används enligt anvisningarna. På grund av tillståndet i vår vårdsystem, är det nu viktigt att börja ta på sig rollen av att vara vår egen.