pau d’arco extrakt vs cancer och hiv

Pau d’arco är ett träd som växer i den brasilianska regnskogen. I Brasilien trädet heter Tahuari och har använts av ursprungsbefolkningen i regnskogen som ett universalmedel. Pau d’arco har två beståndsdelar som har intresse för medicinsk vetenskap: Beta-lapachone och lapakol som är topoisomeraser som har visat sig i medicinsk vetenskap för att vara anti-cancer medel. Men det finns en mörk sida: De kan få biverkningar av kraftigt illamående och anemi.

Dessa två beståndsdelar i pau d’arco har visat sig hjälpa dramatiskt förbättra cancerpatienter med lung-, bröst-, kolon-, prostata-, malignt melanom, HIV (nivå 1) och leukemi. Men illamående och anemi biverkningar har orsakat tvivel i läkarnas medvetande om dess effektivitet. Läkare har isolerat två av Pau D’arco’s komponenter och säger att de är stora anti-cancer föreningar, men de är giftiga vid höga nivåer. Herbalists tror på att hjälpa och bevara naturen, inte ändra det, därför att de tror pau d’arco bör ses som ett extrakt av en hel anläggning där det har inga kända toxicitet nivåer, inget illamående och ingen anemi – inte som isolerade föreningar. Det är naturligtvis inte lika stark som att ta 10 ton växtmaterial och extrahera två av de hundratals beståndsdelar, och som gör det till ett koncentrerat läkemedel. Dock tas som ett te eller extrahera den har många underbara fördelar och någon med en allvarlig sjukdom, under en läkares överinseende, kan ta pau d’arco och se positiva förändringar.

Pau d’arco har visat sig hjälpa till med smärta och cancer. Cancerpatienter befann sig i remission efter en 3-8 månader med att använda pau d’arco med övervakad sjukvård. Dr Theodore Meyer lärt av pau d’arco’s fördelar och använt det på sina patienter, och rapporterade att 5 av hans patienter terminal leukemi helt botade. “Beta-lapachone håller kromosomerna lindade tätt, och så att cellen inte kan göra proteiner. Som ett resultat stoppar cellen växer. Eftersom cancerceller växer och förökar sig mycket snabbare då normala celler, de är mer sårbara för topoisomeras inhibition än är normala celler. Beta-lapachone stör också replikationen av HIV-1, ett virus som orsakar aids, vilket bromsar utvecklingen av sjukdomen. ”

Kanske moderna vetenskapen kommer att hitta ett sätt att ta ut de komponenter som orsakar biverkningar när du tar starkt koncentrerade former av föreningar isolerade från pau d’arco. Forskare har upptäckt 3-allyl-beta-lapachone, en kemisk släkting till beta-lapachone, som har visat sig ha lägre toxicitet nivåer i tester cellodling, och kanske visat sig vara mer effektiv. Dock kommer fler tester måste göras så att läkare och forskare skulle kunna komma med en effektiv “cocktail”, som de gör för HIV-och AIDS-patienter. Detta skulle skapa en kombination för att balansera de biverkningar med andra örter som kan minska illamående och anemi, och som inte har några kontraindikationer när det tas med pau d’arco. Till exempel finns det två traditionellt använda växtbaserade extrakt som är effektiva när det tas internt för kraftigt illamående: Kamomill blomma och muskot. Vidare har maskros rot extremt hög järnhalt och kan hjälpa mot anemi.

Denna forskning artikel skrevs för att skapa medvetenhet och ge konsumenterna en allmän översikt av tillgänglig vetenskaplig information. För ytterligare intresserade läsning, det finns en 152-sidig bok som heter Pau D’Arco av Kenneth Jones som rekommenderas av American Botanical Council. Den är tillgänglig från Amazon.com för $ 7,50.