saker du bör veta innan du tar Lunesta

Lunesta är ett relativt nytt sömnmedel. Det har godkänts av FDA (Federal Drug Administration) för att behandla sömnlöshet på lång sikt.

Många människor har lämnat positiva vittnesmål i avseende på kvalitet av den Lunesta och dess effektivitet vid behandling av sömnlöshet. Det finns några saker som alla bör vara medveten om innan man tar receptbelagda läkemedel Lunesta.

Det är inte möjligt att hitta ett receptbelagt läkemedel som är utan biverkningar och Lunesta är inte annorlunda. Det finns olika biverkningar som kan uppstå när du tar Lunesta. En bra sak som kan göras om sovande medhjälpare är att Lunesta inte har en väldigt lång lista med biverkningar som listorna kan hittas på andra receptbelagda läkemedel. Ändå är det viktigt att du är medveten om alla biverkningar som kan uppstå så att du vet när eller om de inträffar och kan relatera dessa biverkningar med din läkare.

Vissa biverkningar som inträffar med Lunesta kan förvärras av användning av alkohol och intensifieras i styrka. Därför, som med de flesta mediciner, är det klokt att undvika användning av alkohol.

Lunesta har några biverkningar som liknar de flesta receptbelagda läkemedel såsom yrsel, dåsighet, koordinationsproblem eller yrsel. Några andra biverkningar kan inkludera minnesproblem såsom minnesförlust.

Vissa människor tycker att de har svårt att komma ihåg saker om de inte får en tillräcklig mängd sömn. Det är viktigt att du bara tar Lunesta om du kan ägna minst åtta timmar att sova på natten.

Lunesta har vissa fall av fysiskt beroende av drogen. Eftersom det är ett receptbelagt läkemedel som används på lång sikt, kan kroppen bli beroende Lunesta att sova.

Det är viktigt att förstå att drogen i sig inte är mycket beroendeframkallande, det är bara frågan om din kropp blir van vid Lunesta. Du kan uppleva några abstinensbesvär om du väljer att avbryta behandlingen helt plötsligt. Vissa av dessa symtom kan innefatta kräkningar, magkramper, svettning, muskelkramper, darrningar och i extremt sällsynta fall kan du drabbas av anfall.

Lunesta kan även orsaka personlighetsförändringar. Tankeprocesser och beteenden förändras med personlighetsförändringar. Sleeping hjälpmedel i allmänhet har varit kända för att orsaka personlighetsförändringar hos personer som använder dessa recept. Hittills har ingen kunnat dokumenteras med Lunesta.

Några saker att titta efter är förvirring, aggressivitet eller ovanligt utåtriktad, konstigt beteende, förvärrad, depression, hallucinationer eller självmordstankar. Det är viktigt att du rådfråga din läkare omedelbart om du upplever någon av dessa biverkningar.