hur man sätter stopp för huvudvärk med Zoloft

Från tid till tid, för att må bättre måste du använda läkemedel som har biverkningar som inte ville. Detta är den situation när du gör valet att ta Zoloft, som kan hjälpa till med en rad problem som depression och tvångssyndrom. Självklart vill ingen att få huvudvärk från Zoloft, men fördelarna ofta uppväger biverkningarna. Om du upptäcker att du upplever huvudvärk medan du tar Zoloft, eller om du upplever huvudvärk efter att sluta Zoloft, hjälper det att veta vad man ska göra.

medan på Zoloft

Om du just har börjat med Zoloft och erfarenhet huvudvärk, är de dåliga nyheterna att det finns inte mycket du kan göra för att förhindra det, huvudvärken är kroppens reaktion på nya kemikalier i kroppen. Den goda nyheten är dock att när din kropp blir mer vana vid att ha läkemedlet i ditt system, kommer du sluta upplever huvudvärk. Så din bästa insats om du upplever huvudvärk när du tar Zoloft är att hålla allt vad huvudvärk medicin din läkare rekommenderar runt, och att ringa din läkare om symptomen kvarstår längre än några veckor.

medan sluta Zoloft

Tyvärr, huvudvärk är också en vanlig reaktion att sluta Zoloft. Detta läkemedel och andra gillar dem leder ofta utsättningssymtom, ett tillstånd som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare) utsättande syndrom. Detta problem inträffar för samma anledning som du upplever huvudvärk från start Zoloft behandlingar, eftersom din kropp är ännu inte van vid byte av kemikalier i blodet. Huvudvärk är bara en av en rad andra symtom du kan uppleva när du sänka din dos eller sluta Zoloft.

Det finns ett antal saker som du kan göra för att förhindra eller mildra effekterna av huvudvärk från att sluta Zoloft. Först, är det bäst att försöka underlätta ut av drogen än stoppa den helt. Be din läkare att förskriva doser som särskilt syftar till avvänjning dig av drogen. Om han inte kan eller vill inte, då din bästa insats är att få ett piller cutter och skär piller själv, så att du kan underlätta ut av de doser du tar. Ta kosttillskott, såsom B-komplex vitaminer, kolin och lecitin, kommer att bidra till att minska graden av SSRI utsättande syndrom.

en sista varning

En sak att komma ihåg när nu på Zoloft är att huvudvärk kan utlösas enkelt genom saknade doser, så det är viktigt att ta dina doser regelbundet. Zoloft har vad som kallas en kort halveringstid, vilket innebär att din kropp kommer att spolas ut ur sin systemet snabbare än andra droger, vilket kan utlösa symptom på SSRI utsättande syndrom. Så om du för närvarande tar Zoloft och upplever huvudvärk, bör du se till att du tar de doser på regelbundna tider och inte springa till negativa effekter på grund av att vänta för länge för att ta läkemedlet. Med all denna information i åtanke, var inte rädd att ta drogen du behöver för att vara frisk, och du ska bo lyckligare och friskare.