Vad är Accutane och är det rätt för mig

Accutane är en receptbelagd medicin som används för behandling av allvarliga former av akne som inte har svarat bra på andra behandlingar såsom nodulär akne och cystisk akne.

Vad är akne?
Acne bildas när överflödigt fett täpper porerna och orsaka en uppbyggnad ske. Om den lämnas ifred, de i sin tur visar sig i finnar. Detta är bara början.

Ibland kan dessa finnar förvandlas till knölar, som ofta är smärtsamma och kvar på huden under en längre tid. Över tiden kan de knölar förvandlas till cystor, som ofta kräver dränering av en läkare.

Denna typ av akne kan kvarstå under flera veckor, eller ibland, till och med månader, och är en av de mest allvarliga typerna. Om behandlingen du har sökt inte svarar, kan du överväga Accutane som en möjlig behandling. Det finns dock några saker du bör veta innan man bestämmer sig för att ta sin medicin.

akne behandling
Det finns bokstavligen hundratals aktuella lösningar tillgängliga över disk. Många gånger de fungerar. Om din akne är av allvarlig karaktär och inte svarar på en över disk aktuell lösning, kan det vara att du behöver prata med din läkare om en ordinerad behandling. En sådan föreskriven behandling kallas Accutane.

Accutane biverkningar
Accutane har visat sig vara effektiva vid behandling av mer allvarliga former av akne, men kan ha allvarliga biverkningar. Innan du tar detta läkemedel, kommer din apotekare troligen be dig att läsa och skriva på ett formulär anger du förstår de eventuella biverkningar. Du kan bara börja behandling efter att ha kontrollerat att du förstår och accepterar dem.

Funderar på att starta en familj någon gång snart? En av de allvarligaste möjliga biverkningar av att ta Accutane är att det kan orsaka eventuella fosterskador på ofödda barn. Det kan även orsaka en kvinna att få missfall under graviditeten, för tidig födsel, eller dödfödsel. Det rekommenderas att kvinnor som är eller skulle kunna vara gravid inte ta denna medicin. Läkarna är också kräva kvinnor som tar drogen att ta ett graviditetstest varje månad så att de kan sluta ta det omedelbart om det ger ett positivt resultat.

Läkare avråder också ta Accutane om du planerar att bli gravid, och säga att du inte ska bli gravid under åtminstone en månad efter att du har slutat ta drogen.

En annan skadlig biverkan av Accutane är utvecklingen av psykiska problem hos patienter som även kan leda till självmord. Symtom på dessa problem är: känner dig ledsen eller orolig, känner tom, irritabilitet, ilska, förlust i sociala aktiviteter, sover för mycket eller för lite, självmordstankar, och förändringar i vikt eller aptit. Dessa är bara ett fåtal av de möjliga biverkningar som förknippas med depression detta läkemedel sägs orsaka. Om du upplever något av dessa symtom, eller andra som du känner kan leda till depression, kontakta din läkare omedelbart.

Accutane kan vara en föredragen behandling när inget annat har arbetat för att klara upp dig akne. Svår akne kan vara mycket fysiskt smärtsamt och kan orsaka social obehag samt. Diskutera med din läkare om huruvida fördelarna med att ta denna medicin uppväger eventuella biverkningar, och om det är rätt behandling val för dig.

Tillstånd är beviljats ??ut denna artikel så länge inga ändringar görs, och hela resurs rutan ingår.