mirakelmedicin

Resveratrol är en phytoalexin produceras naturligt av flera anläggningar när under attack av patogener som bakterier eller svampar. Den återfinns i huden av röda druvor och är en beståndsdel i rött vin. Det är för närvarande marknadsförs som en av många anti aging produkter.

Det är fortfarande forskat och utforskas men forskarna är mycket optimistisk om hälsa egenskaper som förknippas med denna unika näringsämne.

Resveratrol var först erhållits från rötterna av japanska Knotweed. Det kan balansera kroppen hormoner och även motverkar oxidation av melanin celler, det tillstånd som initierar åldrande fläckar och även utlöser produktionen av kollagen.

Resveratrol stör alla tre stadier av karcinogenes “initiering, promotion och progression. Det har befunnits inducera cellcykelstopp vid tillsats till cancerceller odlas i kultur och det har också visat sig inhibera proliferation och inducera apoptos i ett antal cancercellinjer .

In vitro resveratrol interagerar med flera molekylära mål och har positiva effekter på cellerna i bröst, hud, magsäck, kolon, esofageal, prostata, bukspottkörtel cancer och leukemi. Den starkaste bevis mot cancer insatser av resveratrol finns för tumörer kan komma i direkt kontakt med, såsom hud-och gastrointestinala tumörer tarmkanalen. För andra cancerformer, är bevisen osäkert, även om massiva doser av resveratrol används.

I teorin resveratrol skulle kunna hjälpa mot sjukdomar som Huntingtons sjukdom och Alzheimers sjukdom som det rapporterades effektivt mot neuronal cell dysfunktion och celldöd, men återigen, har detta ännu inte testats på människor.

Forskare vid Weill Medical College of Cornell University rapporterade att kosttillskott med resveratrol signifikant minskad plackbildning i djur hjärnor, en del av Alzheimer och andra neurodegenerativa sjukdomar. Hos människor är det teori om att perorala doser av resveratrol kan minska beta amyloid plack i samband med åldrande förändringar i hjärnan.

Aggregering av trombocyter är ett av de första stegen i bildandet av en blodpropp som kan blockera en koronar eller cerebral artär, vilket resulterar i en stroke. Resveratrol har visat sig hämma trombocytaggregationen in vitro.

Studier av många arter har visat att en minskning av kalorier har kopplats till en längre livslängd. Resveratrol verkar härma flera av de biokemiska effekterna av kalorirestriktion. Det finns belägg för att resveratrol kan vara en kalorirestriktion mimetisk, vilket kan vara till hjälp för att främja en längre livslängd.

Livslängden av möss på ett högt kaloriintag inklusive resveratrol förlängdes så att deras livslängd var liknande den hos möss som utfodrats en vanlig kost en ny studie rapporterade.

Resveratrol rensas effektivt (neutraliserar) fria radikaler och andra oxiderande ämnen.

En nyligen 60 minuter episod belyste arbetet av Dr Christoph Westphal och Harvard biokemist David Sinclair, vars forskning visar att resveratrol kan fördröja åldrandet och förebygga många gerontologiska sjukdomar. Det hävdas även att denna antioxidant kan öka uthållighet, minska lunginflammation till följd av kronisk lungsjukdom, och hjälpa avvärja cancer.

I detalj denna naturliga ämnet håller trialed mot,

Fria radikaler och farliga gifter, carcinogener av alla slag, hjärtsjukdomar, risk för stroke, cellnivå dysfunktion, Brain and cell degeneration, och mjölksyrauppbyggnad.

och att bidra till att främja,

naturlig energi, ämnesomsättning och det goda kolesterolet.

Som ett kosttillskott resveratrol kan ta oralt, med en rekommenderad dos av två kapslar per dag beroende på tillverkare.

Man bör komma ihåg att många av de biologiska effekter som diskuterats ovan observerades i celler odlade i närvaro av resveratrol vid högre koncentrationer än de sannolikt hos människor konsumerar resveratrol oralt.