Varför laparoskopisk njure kirurgi och dess roll i njurcancer

Laparoskopisk njure kirurgi visar sig vara ett stort genombrott i kampen mot njurcancer. Behandlingen, som består av att använda mycket små kirurgiska instrument och en kamera för att producera bilder av inre organ organ och dess omgivningar, har fördelaktiga faktorer att ta hänsyn till när jämfört med någon form av invasiv kirurgi. Även om båda metoderna har liknande återhämtning och överlevnad för patienter, har de patienter som har genomgått laparoskopisk njure kirurgi inte så mycket kropp ärrbildning, och har möjlighet att återuppta arbetet mycket tidigare. Det finns också en mycket mindre risk för en negativ reaktion ocurring.
Laparoskopisk kirurgi har genomgått många stora förändringar i de hundra år sedan de första experimenten utfördes. Dessa tidiga experiment utfördes på hundar, och det fanns inget sätt för kirurgen att faktiskt se vad som händer inne i kroppen under drift. Antalet operationer som kan utföras på detta sätt var ytterst begränsad, och det tog ytterligare åtta år innan verksamheten kan utföras på mänskliga patienter. Även om det fanns smärre framsteg i de följande decennierna, var det inte förrän införandet av elektroniken att tekniken gjort ett stort genombrott.
Så snart kameror utvecklats till en nivå av finess så att de kunde användas inuti
kroppen, med de bilder som överförs till en stor skärm så att kirurgen effektivt skulle kunna se in i kroppen, ökat möjligheterna att laparoskopisk kirurgi många gånger. Det var nu möjligt att behandla fler än bara de stora organen i den mänskliga kroppen, och även de stora organen skulle kunna behandlas på ett mycket effektivare sätt. Behandlingen har nu utvecklats till den nivå där cancerceller kan tas bort, och laparoskopisk njure kirurgi har visat mycket effektiv.
Många cancerpatienter har avsevärt försvagats av sjukdomen, som en följd av att bekämpa den under många år. Detta innebär att den prövning som kroppen behöver för att genomgå med traditionell kirurgi skulle sätta en enorm påfrestning på en redan utarmad systemet, och resultatet är att vissa patienter kommer att förloras till själva vården. Även när operationen är helt lyckat, finns det alltid kommer att vara en lång återhämtningsperiod behövs.
De laparoskopisk njurkirurgipatienterna tekniker resultera i en liten kropp snitt, vilket betydligt mindre stress placeras på patienten. De fysiska ärr kan därför läker ganska snabbt, och även om de kan vara permanent, kommer de inte att vara så synlig som de som följer traditionell kirurgi. Den största fördelen med denna form av kirurgi kommer att vara psykiskt. Mycket tid sparas av patienten som ett resultat av hans förmåga att komma tillbaka till arbetet mycket snabbare. Den ökade moral förmånen hjälper också i återhämtningsprocessen. Detta är en annan stor fördel för användningen av laparoskopisk njure kirurgi.