risker för att undvika när man köper mediciner från on-line apotek

Med det stigande priset på receptbelagda läkemedel, är många konsumenter att det är svårare att ge priset av recept. På grund av detta, finns många sådana konsumenter söker alternativa sätt att hitta prisvärda mediciner. En av dessa vägar köper läkemedel på nätet. Även utan tvekan är det möjligt att spara en bra slant genom att köpa läkemedel på nätet, bör konsumenterna vara medvetna om alla fakta, inklusive risker, innan du köper på nätet.

riskerar # 1 – sämre kvalitet medicinering

En risk i samband med inköp av läkemedel på nätet, är det möjligt att du kan få medicin som inte är bra kvalitet. Ännu värre, kan den medicin du får möjligen vara förorenade.

Ibland har de produkter som har saluförts på internet har så småningom upptäckte att antingen innehåller ingen medicin alls eller ett annat läkemedel än det namn under vilket den marknadsfördes. I andra fall har mediciner säljs angav att den innehöll en dos att det inte gjorde. Till exempel kan det ha marknadsförts som en 500 mg dos när det i verkligheten, det bara innehöll 100 mg. Alla dessa möjligheter utgör en särskild fara om du är beroende av en medicin.

riskerar # 2 – interaktioner med andra läkemedel

En annan fara i samband med inköp av läkemedel på nätet innebär möjligheten att få en medicin utan recept. Många läkemedel regleras av recept för flera mycket goda skäl. Först, de flesta mediciner har egenskaper som kan reagera negativt med andra läkemedel.

Om du får medicin på nätet utan ett giltigt recept och är omedvetna om de interaktioner det kan ha med andra mediciner du tar eller villkor som du kan ha, detta kan skapa en allvarlig och livshotande situation.

riskerar # 3 – läkemedel som inte godkänts av FDA

Vissa webbplatser erbjuder att sälja läkemedel som ännu inte har godkänts av FDA. Även om det kan vara en lång och tidskrävande process att vänta för FDA att godkänna ett läkemedel, är processen på plats med goda skäl. Tar mediciner som ännu inte har godkänts av FDA kan utsätta dig för alla möjliga hälsorisker.

riskerar # 4 – illegala utländska droger

Ibland har man ingen möjlighet att veta om de mediciner du köper online är faktiskt kommer från utlandet. Det är olagligt att importera mediciner till USA från utlandet. En anledning är olagligt är att läkemedel som har producerats utanför USA har tillverkats utan riktlinjer för kvalitetssäkring. De kan vara osäkra och farliga. Genom att köpa mediciner på nätet från ett annat land du kan sätta dig själv i riskzonen för hälsofrågor samt rättsliga problem.

Dessa varningar är inte att säga att du aldrig ska köpa läkemedel på nätet. Vissa företag som är helt legitimt och tillhandahålla säkra produkter till ett rimligt pris. För att se till att du köper från ett legitimt företag och inte ett företag som bara försöker att köra en bluff genom att erbjuda osäkra produkter, finns det några saker du kan göra.

Först, se till att online-företaget du köper från en licensierad apotek. Kontrollera med National Association of styrelserna för farmaci på deras hemsida för att ta reda på om företaget du är intresserad av är en medlem.

Undvik att köpa från företag som inte verkar vara baserad i USA och erbjuder sig att sälja dig mediciner utan recept eller att skriva ett recept. Denna är ett recept för katastrof.

Genom att ta sig i akt för de fallgropar som beskrivs ovan, kan du köpa mediciner på nätet med tillförsikt och spara på din medicinering kostnader.