förståelse gikt symptom och lösningar du verkligen kan använda

Gikt ökar, men de flesta människor inte inser att det är en form av artrit. När människor får höra detta kan de ofta blir irriterad med förslaget att de har artrit, särskilt om de är på den unga sidan – förutsatt att endast mer mogna människor får artrit.

Proportionellt gikt effekter fler män än kvinnor, och kvinnor som påverkas mest av det, de flesta är postmenopausala.

Gikt orsakas av ett överskott av urinsyra i kropp , som leder till ett tillstånd som kallas hyperurikemi. Detta villkor är inte farlig i sig, men det dominoeffekter av överskott urinsyra kan orsaka hälsoproblem.

Urinsyra bygga upp kan orsakas av ett antal faktorer. Jag kan vara en ärftligt tillstånd där kroppen inte bearbeta urinsyra effektivt, eller det kan helt enkelt vara att för mycket urinsyra produceras.

Det finns fyra stadier till gikt, under den första etappen drabbade är omedvetna om att de har gikt eftersom det innebär en ökning av urinsyra i blodet utan några fysiska symptom.

Det andra steget är när den första gikt attack inträffar. Gikt attacker kan komma på mycket plötsligt, även under natten. Den genomförs gemensamt blir varm, svullen, röd och öm. Gikt drabbar oftast på lederna i foten och fotleden, oftast stortån. Under detta skede drabbade kan bli arbetsoförmögen, som ofta gemensamt är alltför smärtsamt att gå på.

Det tredje steget är där drabbade har symtomfria perioder mellan gikt attacker. Det är vanligt att ha en andra giktattack-up 6 – 24 månader från den första attacken. Det är viktigt att söka behandling under detta skede för att minska gikt attacker, som i slutskedet av gikt är allvarlig.

Det fjärde steget är det kroniska stadiet och innebär konsekvent svullna ömma leder, med sår utvecklas på huden över lederna. Dessa kan läcka vitaktiga pus. Rörligheten ofta försämras alltför grund av stelhet och smärta. De flesta fall av gikt utvecklar inte detta skede. För att undvika långvariga problem ta en titt på de naturliga lösningar som du kan genomföra just nu:

gå ner i vikt
Om du är överviktig, kan förlora de extra pounds bidra till att minska mängden urinsyra produceras av kroppen. Undvik de populära low-carb dieter eftersom de uppmuntrar en hög konsumtion av protein, vilket ökar produktionen av urinsyra.

hålla hydratiserade
Dricka minst 6 – 8 åtta ounce glas vatten om dagen hjälper till att späda ut urinsyra i kroppen, vilket gör att njurarna att bearbeta och utvisa det lättare. Begränsa ditt alkoholintag, som alkohol, speciellt öl, kommer att höja dina nivåer av urinsyra.

gikt vänlig kost
Urinsyra produceras naturligt av kroppen från den fördelning av purin. Puriner finns i många av våra livsmedel och speciellt protein. Efter en gikt-vänlig kost innebär att undvika mat som innehåller mycket purin och byta dessa för måttliga eller låga purin livsmedel. Ta reda på vad man inte ska äta genom att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Förstå gikt symptom och lösningar innebär att du kommer att veta vilka åtgärder att vidta för att undvika att en annan gikt attack.