läkemedelsformulering

Den process där olika droger förs samman, för att framställa ett läkemedel kallas Drug formulering. Formuleringsprocessen inspekterar och sedan ger betydelse för faktorer såsom pH, polymorfism, löslighet och partikelstorlek eftersom alla dessa kan påverka de åtgärder av läkemedlet.

Läkemedelsformuleringen processen måste fortsätta tills den når det sista stadiet av kliniska prövningar, så att den kan användas på den öppna marknaden. Detta kräver dock en bra mängd kunskap om drogen stabilitet för att kunna bekräfta att läkemedlet är stabilt vid tiden för framställningen. Det beror på om läkemedlet är mycket instabil då det kommer kraftigt ogiltigförklara resultaten av de kliniska prövningar, eftersom det kommer att vara omöjligt att veta den verkliga administrerade dosen.

Drogen stabilitet tester genomförs för att kontrollera effekten av faktorer som väder temperatur, fotolys, oxidation, fukt, synligt ljus eller UV-ljus på drogen. Då analysen av framställningen av läkemedlet görs för att kontrollera om några nedbrutna produkter har bildats. Särskild vikt måste också läggas vid eventuella ovanliga reaktioner som sker mellan behållaren och förberedelserna för att kontrollera förekomsten av smörjmedel och mjukgörare i drogen.

Läkemedelsberedning process sker i form av orala formuleringar och aktuella blanketter medicinering

Orala formuleringar: Dessa omfattar huvudsakligen utformningen av narkotika i tablettform och kapselform. En tablett är en komprimerad framställning huvudsakligen består av själva drogen (5-10%) sprängmedel, bindemedel, fyllmedel, glidmedel, smörjmedel (80%) och 10% av föreningar som säkerställer enkel uppdelning och sönderdelning av tabletten i tarmen eller magen . I en kapsel, är den viktigaste aktiva substansen omsluten med en geléform kuvert. Den är utformad på ett sådant sätt så att den aktiva komponenten kan förbli intakta under viss tid efter intag och att fördröja absorption.

Aktuell medicinering former: Dessa huvudsakligen omfattar krämer, geler, salvor, pastor och former pulver.