plastikkirurgi – du behöver det

Mycket nära till 11,9 miljoner genomgick kosmetisk, både kirurgiska och icke kirurgiska, förfaranden förra året. Siffran står vid 1.425.900 för topp 5 kirurgiska ingrepp. Även trenden linjerna visar att det har skett en kontinuerlig tillväxt i plast operationer utförs under de senaste 7-8 åren. Siffran ligger på över 8 miljoner euro för samtliga plast operationer tillsammans.

Varför är plastikkirurgi ökar i popularitet
En kort titt på vad plastikkirurgi kan göra, bör förklara dess popularitet. Huvudsakligen finns det två klasser av plast operationer.

Ett. Rekonstruktiv kirurgi, vilket hjälper lock-up destruktiva effekterna av sjukdomar och olyckor förutom trauman, operationer inkluderar etc silkespappertransplantation som ben, muskler och hud. Gemensamt för dessa typer av operationer är bröstrekonstruktion, kontrakturer kirurgi för brännskador, kluven operation på läpp-och gomspalt. För att ge dig en idé, bröstförminskning och läpp rekonstruktion kostar mellan $ 1700 och $ 5500.

2. Kosmetisk kirurgi, vars popularitet som skildras av de 11,9 miljoner människor, är en viktig väg för personlig förbättring. Som namnet antyder är syftet med förfarandet för att förbättra det kosmetiska utseendet. Top kosmetiska operationer i efterfrågan är mammaplasty eller bröstförstoring som skiljer sig från mastopexy som är bröst lifiting. Andra mest populära kosmetiska operationer i listan är bukplastik, skinkan augmentation, fettsugning, näsplastik (näsoperation) etc.

är kosmetisk kirurgi och plastikkirurgi samma?
Alla läkare är juridiskt tillåtet att göra en kosmetisk kirurgi men inte plastikkirurgi. Kritiker är upp krav på att två lag urskiljas som kosmetisk kirurgi är inte erkänd av den amerikanska styrelsen för medicinska specialiteter. Det är sant att de som inte har genomgått de lagstadgade 5-7 års hemvist utbildning eller mer i kirurgi återuppfinna sig själva som “kosmetiska kirurger”, tittar på den lukrativa marknaden.

historiska utvecklingen av plastikkirurgi
American Society of Plastic Surgeons citerar bevis för att indikera forntida indiska kirurger ‘exploatering i området på omkring 800 f.Kr.. Det var runt 19-talet som det utvecklats till sin nuvarande form. Första amerikanska plastikkirurg var Dr John Peter Mettauer som utförde gomspalt drift år 1827. Första världskriget hade slungats plastikoperation i en ny värld.

Ordet plast i plastikkirurgi kan förvirra lite medan den inte använda den alls. Det härstammar från det grekiska ordet “plastikos ‘, som betyder gjutning för att ge form. Nu vet du varför villkoren plast och kosmetiska operationer används omväxlande.