risker förknippade med receptbelagda bantningspiller

Phentermine är en aptitnedsättande som verkar genom att stimulera hypotalamus körtel, den del av hjärnan som styr det autonoma nervsystemet såsom sömn cykler och temperatur. Läkemedlet påverkar vissa signalsubstanser som kommer att minska aptiten och gör att användaren känner dig mätt snabbare. Det ökar också hjärtfrekvens och blodtryck, väsentligen ökar användarens metabolism.

Individer som överväger läkemedel viktminskning såsom fentermin bör komma ihåg att alla läkemedel har potentiella skadliga biverkningar. Viktminskning piller är inte en omedelbar lösning för viktminskning. Följande viktiga fakta bör beaktas: För det första, många bantningspiller är beroendeframkallande. Det andra har det funnits flera dödsfall associerad med viktminskning medicinering. För det tredje fungerar viktminskning piller inte för alla.

Phentermine är nära besläktat med amfetamin. Användare av fentermin är mycket känsliga för att utveckla fysiska och psykiska beroenden. Avsluta drogen “cold turkey” efter en längre tids användning kan orsaka abstinenssymptom såsom svår irritabilitet, förändringar i personlighet, överdriven trötthet eller svaghet, depression, intensiva mardrömmar, hudsjukdom, skakningar, upphetsad aktivitet, illamående, kräkningar, magont, och hudsjukdom. Se en läkare innan en förändring av läkemedel intag.

Phentermine i sig har inte orsakat några dödsfall, det är i kombination med andra läkemedel som detta har inträffat. Fen-Phen dödsfall har inträffat på grund av hjärtklaff sjukdom eller primär pulmonell hypertension. Primär pulmonell hypertension händer 1 i 500.000 i den allmänna befolkningen, men bland användare av Fen-Phen det inträffade 1 i 20.000 personer. I Preble County, Ohio, stämde en kvinnans familj skaparna av Fen-Phen för hennes död 1997. Hennes död orsakades av hjärtrelaterade villkor hon utvecklats sedan början av hennes behandling med Fen-Phen.

Väg upp fördelarna med de potentiella riskerna och överväga andra alternativ viktminskning. Om du bestämmer dig för driva alternativet kost drogen, följ instruktionerna från en utbildad läkare.