symptom av asbest exposure_

Vi är alla utsatta för låga halter av asbest i luften vi andas. Dessa nivåer varierar 0,00001-,0001 fibrer per milliliter luft och i allmänhet är högst i städer och industriområden.

Det är känt att andas asbest kan öka risken för cancer hos människor. Det finns två typer av cancer som orsakas av exponering för asbest: lungcancer och mesoteliom. Mesoteliom är en cancer i tunt foder som omger lungorna (pleura membran) eller bukhålan (bukhinnan). Cancer från asbest utvecklas inte omedelbart, men dyker upp efter ett antal år. Studier av arbetare tyder också på att andas asbest kan öka chanserna att få cancer i andra delar av kroppen (mage, tarmar, matstrupe, bukspottkörtel och njurar), men det är mindre säkert. Tidig identifiering och behandling av någon cancer kan öka individens livskvalitet och överlevnad.

Människor som arbetar i branscher som tillverkar eller använder asbest produkter eller som är involverade i asbest gruvor kan utsättas för höga halter av asbest. Människor som bor i närheten av dessa industrier kan också vara exponerade för höga halter av asbest i luften.

Asbestfibrer kan släppas ut i luften genom störning av asbesthaltigt material under produktens användning, rivning, byggnad eller hem underhåll, reparation och ombyggnad. I allmänhet kan exponering ske endast när det asbesthaltiga material störs på något sätt för att frigöra partiklar och fibrer i luften.

symptom

Asbest drabbar främst lungorna och det membran som omger lungorna. Inandning av höga halter av asbestfibrer under en lång tid kan resultera i ärr-liknande vävnad i lungorna och i pleura membran (lining) som omger lungan. Denna sjukdom kallas asbestos och brukar finnas i arbetare som exponerats för asbest, men inte i den breda allmänheten. Personer med asbestos har andningssvårigheter, ofta en hosta, och i allvarliga fall hjärtförstoring. Asbestos är en allvarlig sjukdom och kan så småningom leda till invaliditet och död.

Andning lägre nivåer av asbest kan leda till förändringar som kallas plack i pleura membran. Pleuraplack kan förekomma hos arbetare och ibland i människor som bor i områden med höga miljö nivåer av asbest. Effekter på andningen från pleuraplack ensam är vanligtvis inte allvarligt, men högre exponering kan leda till en förtjockning av lungsäcken membran som kan begränsa andningen.

Låga nivåer av asbestfibrer kan mätas i urin, avföring, slem eller tvättningar lunga allmänheten. Högre nivåer än genomsnittet av asbestfibrer i vävnaden kan bekräfta exponeringen men inte avgöra om du kommer att uppleva några hälsoeffekter.

En grundlig historia, fysisk undersökning, och diagnostiska tester som behövs för att utvärdera asbestrelaterade sjukdomar. Bröstkorgröntgenstrålar är det bästa screeningmetod för att identifiera lungförändringar följd av asbestexponering. Lungfunktionstest och CAT skannar också medverka vid diagnostisering av asbestrelaterade sjukdomar.