välja rätt massage tekniker

Även om frågan om att välja rätt typ av massage teknik inte kan verka som att stor grej, i verkligheten, är det. Att välja rätt massage teknik som krävs för just den kunden och deras särskilda behov är oerhört viktigt. Ja massage teknik bör vara effektiva, men det finns en chans att du kan också orsaka milda till allvarliga skador från att använda fel massage teknik.

Det finns många olika typer av massage, och det kan verka som en svår och frustrerande uppgift att försöka bestämma vilken teknik som behövs för vilken situation. De mest grundläggande massage är: bindvävsmassage, akupressur, kraniosakral terapi, zonterapi, djup muskel massage, myofasciell release, Myotherapy, reiki, L shiatsu, sport massage, rofing, Svensk massage, spädbarnsmassage, thaimassage, och tröskelvärden.

Akupressur är en massage teknik som bygger på samma idéer som akupunktur, och innebär utsläppande av fysiskt tryck med hjälp av en hand eller armbåge, samt med hjälp av olika andra särskilt utformade enheter. Det är tillämpningen av tryck eller lokaliserad massage på specifika punkter på kroppen och kan även användas för att kontrollera sådana symtom som illamående, smärta och blödning.

Denna typ av massage teknik härstammar från traditionell kinesisk medicin, och är en form av behandling som främst används för smärtlindring och fungerar genom att involvera tryck på specifika punkter i kroppen som noteras och märkta som akupressur punkter. Denna gång är hur det förhåller sig till det av akupunktur, som med akupunktur samt det är vikten av att lokalisera vissa punkter i kroppen och placera trycket på dessa punkter för att lindra smärta och slappna av kroppen.

Denna typ av massage är faktiskt en kombination av akupunktur och massage . Det primärt använder tummar och fingertoppar för att utöva påtryckningar massage på rätt tryckpunkter. Tillsammans med användning av tryck, finns också ofta användning av kall eller lätt massage på mycket specifika delar av kroppen, och det används för att åstadkomma lindring genom ökad balans och cirkulation av energi i kroppen. Även om det finns många olika typer av massage tekniker, är akupressur förmodligen en av de mest populära. Även efter en enda massage, kommer du att märka en enorm skillnad både fysiskt och mentalt.