den bästa poison oak behandling tillgänglig

Poison ek är resultatet av oljan i växten heter Urushiol, är detta en giftiga ämne som är belägen inom varje del av giftek. När det kommer i kontakt med huden det kommer att binda inom cirka tjugo minuter. Det är efter denna tid, är det praktiskt taget omöjligt att befria huden av detta ämne med basiskt vatten och tvål. Ett utslag uppstår när kroppen reagerar på urushiol. Utslagen är så vanligt, att alla tre av fyra personer kommer att uppleva utslag inom några timmar eller upp till fem dagar efter kontakt med giftet.

Hur vet jag när jag har fått Poison Oak?

Du kommer att märka ett utslag som börjar med svullnad och klåda. Det följs sedan med små finnar innebärandes inflammation. Blåsor utvecklas och par tillsammans, då utstrålar klara vätskor. Om ignoreras, det utslag som en följd av Poison Oak, kan pågå upp till fem långa veckor.

Så, vad är gift ek behandlingsmetoder som finns tillgängliga för mig?

Jo den första behandlingen bör tvätta huden omedelbart om du utsätts för gift ek. Om du kan, innan de torkar, tvätta huden med tvål och vatten. Dessutom bör alla verktyg och kläder tvättas också. Anledningen till detta är misslyckande att befria de poster av toxinet kan resultera i senare kontakt och skapa en annan reaktion giftek. Giftet kan finnas kvar på de objekt för jämna år efter den inledande kontakten.

Det finns inget botemedel för gift ek, allt du kan verkligen göra är behandla symtom såsom utslag och klåda.

En annan poison oak behandling är att förhindra exponering för det, om det alls är möjligt. Det bästa sättet att förhindra gift ek är att veta hur det ser ut så att du kan undvika det om det behövs. Giftet eken har lämnar mycket lik den av en ek. Det finns grupper av tre blad med gröna eller vita bär och blommor.

Andra metoder för poison oak behandling omfattar över disk läkemedel som används för att lindra lidande från symtom såsom klåda. Det finns många över disk rättsmedel som finns på marknaden, såsom Tecnu Utslag Relief, Tecnu Extreme, Tecnu, Corticool, Calagel och IvyStat. Det är hem behandlingar som använder tvättsprit omedelbart för att förhindra utslag uppstår.

Medan många barn får gift ek på en regelbunden basis, är det fortfarande viktigt att söka gift råd ek behandling från din läkare, som kanske kan rekommendera en metod som kommer att fungera bättre än vissa andra kommer. Dessutom, utbilda dig själv och din familj om vad poison oak ser ut, hur man upptäcker det, och hur man kan undvika att få utslag. Kom ihåg att det är möjligt att få förgifta ekar från ditt husdjur, men vanligtvis är det inte lätt kontrakterade från människa till människa. Ett sista råd är att undvika att även de växter gift ek som är död, dör gifter inte med växten och aldrig andas röken av någon giftig växt som brinner.