hur lång tid tar en LASIK ögonoperation sista

Med tanke LASIK? Förvänta din vistelse på lasern öga kirurgi centrum för att vara cirka 2 timmar. Däremot kan den faktiska laserbehandling tar bara ca 7 till 10 minuter per öga. Även ganska komplicerat förfarande, gör sin skyndsam karaktär det en naiv känsla, åtminstone ytligt. LASIK är en relativt smärtfri procedur i motsats till andra kirurgiska tekniker.

Även om det är en operation, är LASIK utförs med patienten vaken och funktionell. Dock administrerar ögat kirurgen vanligen ett milt lugnande medel (t.ex. Valium) och bedövande ögondroppar. Den fullständiga 7-10 minuters process kan delas upp i två stora steg. Det första steget innebär skapandet av en flik av hornhinnan vävnad. Detta görs med en microkeratome (ett kirurgiskt blad), eller en femtosecondlaser. Ett gångjärn är kvar vid en ände av fliken och fliken är vikt tillbaka för att avslöja stroma (den mellersta delen av hornhinnan).

Det andra steget av förfarandet utnyttjar en hög precision laser, en excimerlaser, för att omforma hornhinnan. Excimerlasern är en “cool laser”, som uppnår den exakta ablation utan överhettning eller skador på omgivande vävnad. Efter carving hornhinnan på önskat sätt och därigenom åstadkomma den önskade brytning till det, är klaffen flyttas. Klaffen förblir lämnade av naturlig vidhäftning och hjälpmedel i läkning av hornhinnan.

Ungefär som själva förfarandet, är den visuella återhämtningen också snabb vid LASIK. Eftersom den ablation utförs i stroma , under hornhinnefliken, registrerar inte den hornhinnan inte det faktum att den har manövrerats. Som ett resultat, är såret svar dämpad, och det är anledningen till en hastig återhämtning efter LASIK.

På det hela taget är Lasik en ganska ofarlig förfarande, utan behov av sjukhusvård. Även om patienten kan uppleva dimsyn direkt efter operationen, är synskärpan återställas inom en dag eller två, och patienten kan återuppta hans / hennes dagliga sysslor med lätthet. I själva verket kan preparatet mot förfarandet (den preoperativa undersökningen) tar upp mer tid i förhållande till själva förfarandet. Slutligen, de resultat som uppnåtts genom detta 7 till 10 minuters LASIK förfarande är definitivt värt strävan.

Om du hittar en Lasik läkare att du är trygg med, kommer du att kunna få mer information om LASIK operationer ögonoperationer.