LASIK lasern öga kirurgi demystified_

Under de senaste åren har världen bevittnat otroliga framsteg inom det medicinska området, särskilt med tillkomsten av Lasik laser ögonoperationer. Denna revolutionerande förfarande har både gett hopp och glada de som upplever problem med synen.

Men vad exakt är LASIK öga kirurgi?

Vad händer under LASIK kirurgi är att lasrarna korrigera brytningsfel i hornhinnan. Lasern styr perfekt avrivning av hornhinnan vävnad och därigenom omforma hornhinnan och ändra dess inriktning. LASIK kirurgi följer en enkel tvåstegsprocess:

Ett. En lätt, tunn flik av vävnad skapas på utsidan lagret av ögat eller hornhinnan. Denna flik uppmuntrar läkning och ger komfort på vägen till bättre syn.

2. Kirurgen veck öppna luckan på inre hornhinnan för att korrigera synen. När detta är gjort, är fliken stängd till sitt ursprungliga läge och förseglas med stygn.

Ordet LASIK refererar till Laser-Assisted In Sutu Keratomieusis, en process som kännetecknas av omformningen av hornhinnan för att bryta ljuset i linsen. Medan LASIK öga kirurgi är ingalunda perfekt, det är en mycket livskraftig och alltmer säker kirurgi.

Statliga regleringar har lett till förbättringar när det gäller de typer av lasrar som används för LASIK kirurgi. Om du eller någon du känner funderar LASIK kirurgi skulle jag råda dig att noga undersöka vilka typer av lasrar som används av din lokala läkare när de utför LASIK.

Nya förbättringar tillsammans med reglerade kostnader Läkarna menar att LASIK kirurgi har blivit mer överkomliga, vilket gör det till en möjlighet för vissa som bara kunde drömma om en sådan förbättring för några år tillbaka. Vissa operationer kallas “bladeless” eller “anpassad” LASIK, vilket innebär att de är mer anpassade till individen och är därför mer effektiva

Slutligen LASIK kirurgi är en spännande möjlighet för alla som har drabbats av problem med synen i det förflutna. Men precis som när man köper en bil eller hus, måste du noga överväga alla alternativ innan man börjar på LASIK.