sluta röka med den senaste rökavvänjning drogen – CHAMPIX

Om Champix – tillverkaren och dess andra namn (Chantix)

Tillverkas av Pfizer, är Champix Vareniklin bara ut på recept. Rökavvänjning med Champix hjälper bromsa nikotin cravings och minskar abstinensbesvär. Dessutom hjälper det till att minska njutning i samband med rökning.

Champix påverkar nikotinreceptorer på två sätt – för det första den imiterar nikotin och fäster sig till receptorn för att ge samma nöje som den för nikotin och för det andra blockerar nikotin från att binda till receptorer som Vareniklin binds till receptorerna mer tätt. Som Champix inte innehåller nikotin som vissa andra sluta röka hjälpmedel, är det icke-beroendeframkallande i naturen. Detta hjälper dig att sluta röka utan att behöva ta till andra former av nikotin.

Champix, känd som Chantix i USA, är den första nya receptbelagda läkemedel för rökavvänjning behandling som godkänts av US Food and Drug Administration (FDA) i ett decennium. Utformad för att hjälpa rökare att sluta röka, är det nu tillgänglig som Chantix i US-apotek.

Kommer i styrkan av

Champix kommer i en veckodos pack och startpaket varar i två veckor. Den Startpaketet innehåller 0,5 mg tabletter och 1mg tabletter, som är färgade vita och ljusblå resp. Detta hjälper i lätt erkännande.

Den rekommenderade standard doseringen för Champix är som följer:

vecka 1

Dag 1 – 3: Ta en vit CHAMPIX 0,5 mg tablett en gång dagligen.
Dag 4 – 7: Ta en vit CHAMPIX 0,5 mg tablett två gånger dagligen, en gång på morgonen och en gång på kvällen.

vecka 2

Dag 8 – 14: Ta en ljusblå CHAMPIX 1 mg tablett två gånger dagligen, en gång på morgonen och en gång på kvällen.

veckor 3-12

Dag 15 – till slutet av behandlingen: ta en ljusblå CHAMPIX 1 mg tablett två gånger dagligen, en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Efter 12 veckors behandling, om du har slutat röka, kan din läkare rekommendera ytterligare 12 veckors behandling med Champix. Detta kommer att öka dina chanser att sluta röka på lång sikt. För denna kurs ta en ljusblå CHAMPIX 1 mg tablett två gånger dagligen.

Normalt är detta den vanliga dosen för att sluta röka, rekommenderas av läkare. Ta alltid Champix efter att ha ätit och med ett helt glas vatten och inte dubbel dos om du missar en dos, fortsätt bara som vanligt.

innehållsämnen i CHAMPIX

Champix 0.5mg och 1 mg tabletter innehåller motsvarigheten av 0,5 mg och 1 mg av den aktiva beståndsdelen Varenicline respektive.

Varje tablett av Champix innehåller följande andra inaktiva beståndsdelar:

Cellulosa – mikrokristallin
Kalciumvätefosfat
kroskarmellosnatrium
kiseldioxid-kolloidal
magnesiumstearat
Opadry Blå, Opadry Clear och Opadry Clear som en beläggning

Biverkningar av Champix

Champix hjälper de flesta människor att sluta röka, men det kan ha oönskade bieffekter i ett fåtal personer. Alla mediciner kan ha biverkningar. Ibland är de allvarliga, men för det mesta är de inte. Några vanliga biverkningar är:

huvudvärk
sömnsvårigheter
sömnighet
onormala drömmar
yrsel
svaghet
förstoppning
uppsvälld känsla
matsmältningsbesvär
flatulens
muntorrhet
Kväljningar (illamående)
magbesvär
ökad aptit
Förändringar i smak

Vissa sällsynta biverkningar inkluderar:

tremor
Ökad muskelspänning
onormal koordination
onormal hjärtrytm
Svår c hest smärta
synstörningar
Smärta i ögat
kortsynthet
Ljuskänslighet
Blodig kräkning
Röda blod i avföringen
buksmärta
munsår
Smärta i tandköttet;
hudutslag
Hudrodnad
klåda
Väsande andning (andningssvårigheter eller andfåddhet)
Krampanfall
svimning
Svullnad i ansikte, läppar, mun, tunga eller svalg
Svår plötslig kliande bulor på huden
Allvarlig hudreaktion med smärtsamma röda blåsor med frossa, feber, muskelvärk och allmän sjukdomskänsla

Efter att ha stoppat Champix kan du märka en ökad irritabilitet, röksug, depression och / eller sömnsvårigheter. Detta händer inte i alla. Om detta inträffar ska du tala med din läkare.

Online tillgängligheten av Champix

Champix finns i många länder inklusive Storbritannien, USA, och nyligen godkändes i Japan och Australien också. Du kan köpa Champix från ett lokalt apotek eller söka en online källa för att få det. Det är lättare att köpa Champix online så många Internet-användare föredrar denna metod för att upphandla Champix.

Denna rökavvänjning drogen finns i alla licensierade apotek i många länder i världen. Du kan köpa det efter att ha gjort en konsultation med en läkare. Champix är också tillgänglig på nätet och du behöver följa några enkla steg om du väljer denna metod. Denna process börjar med en konsultation online från någon licensierad klinik och kräver att du fyller i ett frågeformulär på nätet med dina medicinska detaljer. Du bör ge korrekta uppgifter om ditt tillstånd i enkäten eftersom det tjänar till att hjälpa läkaren bedöma din rätt till att ta Champix

Online recensioner för Champix och framgång klassar

Champix lanserades i en eldsvåda av media ära och hävdade att 44% av människor skulle sluta röka när du tar drogen. Champix fyrdubblar risken för rökavvänjning hos rökare som annars skulle sluta röka cold turkey. Champix har också dubbla andelen framgångsrika jämfört med Zyban.

Några av de online recensioner för Champix är:

“Jag är på dag 14 av Champix. Jag rökte min sista cigg på dag 7. Det kändes bra att sätta den sista cig ut. Jag måste säga att jag har börjat känna riktigt sjuk. Jag skulle säga att detta startade på dag 11 och har verkligen trött från början och som många människor har sagt lite placerade. Jag kommer att hålla dessa ut till slutet eftersom så vitt jag ser det är det värt den sjuka känslan om jag aldrig att sätta en av dessa hemska saker i min mun igen. Lycka till alla med Champix. ”

“Jag känner mig glad att jag äntligen har något att hjälpa mig med detta hemska missbruk som har kontrollerat mig för de senaste 30 åren. Jag försökte lappen och Zyban och cold turkey rutin och blev kapitalt besviken varje gång jag misslyckades. Nu har jag det stora förtroende som den här gången kommer jag att göra det. Jag har inga cravings, ingen ökning av min aptit och jag känner mig inte deprimerad. Om något jag känner mig bra och glada för den här gången tror jag att jag har det slickade. ”

“Det gör fortfarande kräver viss viljestyrka, du får cravings men jag skulle säga att de är mycket svaga och att hey är få och långt mellan. Stoppar effekterna av rökning och minskar nikotin cravings från dag ett. Jag klippte naturligt ner utan att ens försöka. Jag gick från 30 per dag till mindre än 5 inom 2 dagar att ta Champix. Slutade röka på dag 9 utan några problem. Nu på dag 22, kränker lukten av ciggies mig till den punkt det gör mig sjuk. Drömmar är levande och slumpmässiga. Har gjort mig lite på avstånd ut. Men annat än det, är det alla varit på räls. ”

Sätt att sluta röka

Det finns flera sätt att sluta röka. Det är de medicinska, icke-medicinska liksom växtbaserade produkter som stöd vid rökavvänjning. Vissa anti-röka produkter innehåller nikotin i små mängder. Dessa nikotin baserade anti-rökning medicinska hjälpmedel är:

stövlar nicassist patch
Nicorette tuggummi
Nicorette inhalator
Nicorette microtabs
Nicotinell 24-timmars plåster
NiQuitin cq mynta sugtablett
NiQuitin cq 24-timmars tydliga fläckar

Vissa icke-nikotin anti-rökning medicinska hjälpmedel är:

CHAMPIX
Zyban

Vissa icke-läkemedel baserade medicinska hjälpmedel är:

akupunktur
hypnoterapi

Andra metoder är:

viljestyrka
cold turkey

Kom ihåg att det inte alltid är lätt att sluta röka, men med tålamod och uthållighet du kan framstå som en vinnare.