Antivert medicin – användning, dosering och biverkningar

Antivert är ett antihistamin. Den blockerar effekterna av den naturligt förekommande kemiska histamin i kroppen. Antivert används för att behandla illamående, kräkningar, yrsel och associerad med åksjuka. Antivert kan också vara till hjälp vid behandling av svindel.

Antivert dosering

* Vuxna och tonåringar-Den vanliga dosen är 50 milligram (mg) trettio minuter före resan. Dosen kan upprepas var fyra till sex timmar om det behövs. Inte mer än 150 mg tas under en dag.
* Barn Dos måste bestämmas av din läkare.

användningar av Antivert

Antivirala läkemedel kan ges till personer som varit i kontakt med någon som har vattkoppor. Antivirala läkemedel är i allmänhet ges till människor som är mer benägna att bli allvarligt sjuka eller utveckla komplikationer från vattkoppor. Det kan också användas för att minska ljus, yrsel, och förlust av balans (vertigo) som orsakas av sjukdomar som påverkar innerörat.

biverkningar av Antivert

Innan tagit Antivert medicinen, bör du diskutera biverkningar med din läkare. Om något utvecklas eller förändras i intensitet, bör du informera din läkare så snart som möjligt. De innefattar:

* Huvudvärk eller känslor av allmän sjukdom (sjukdomskänsla).
* Illamående och kräkningar.
* Diarré eller förstoppning. Detta är ovanligt.
* Njurproblem hos personer som får stora doser av aciklovir genom snabb injektion i en ven. Detta är ovanligt.

Varningar och försiktighet innan du tar Antivert:

Om du har astma, glaukom, eller en förstorad prostatakörtel, kolla med din läkare innan du använder Antivert. Detta läkemedel kan orsaka dåsighet. Inte köra bil, använda maskiner eller göra något annat som kan vara farlig tills du vet hur du reagerar på detta läkemedel. Detta läkemedel kommer att öka effekten av andra lugnande medel eller alkohol.

Du skall begreppet läkare din sjukdomshistoria , särskilt om du har glaukom, prostatabesvär, urinvägsproblem, astma och allergier. Innan du använder detta läkemedel, bör du informera din läkare om du är gravid och planerar att bli gravid.

läkemedelsinteraktion: –

Om du tar Antivert med vissa andra läkemedel, då effekterna av antingen kan ökas, minskas eller ändras. Antivert kan förstärka effekterna av alkohol. Så du ska berätta för din läkare om alla receptbelagda och receptfria mediciner du använder, i synnerhet av droger som har en dåsighet effekt som läkemedel för hosta och allergier, läkemedel som används för sömn, anti-beslag medicinering, narkotika smärta, barbiturater och lugnande medel .

överdos

Om överdos misstänks, kontakta din lokala center Giftinformation eller akutmottagning omedelbart. Symtom på överdosering kan omfatta ovanlig upphetsning, dåsighet, hallucinationer, mycket långsam eller ytlig andning, och kramper.