Smärtlindring-livsmedel som lindrar smärta

Pain-något som ingen vill uppleva ännu en gång tala dagligen och ändå kronisk smärta är inte ovanligt. Kronisk smärta Association uppskattar att 50 miljoner amerikaner uthärda kronisk smärta på en daglig basis. Oavsett om du lider av fibromyalgi Artrit, eller en sport skada, smärta från inflammatoriska svaret finner oss och kan göra livet eländigt. Med anti-inflammatoriska läkemedel är det första försvaret mot kronisk eller akut smärta. Forskning visar om du vill lägga till ännu mer lättnad att din smärta symptom du kan göra några små förändringar i din kost.

Livsmedel som har störst effekt på den inflammatoriska processen är fett. Den dominerande omega-6-fettsyror som finns i den amerikanska kosten tenderar att främja inflammation medan omega-3 fettsyror hjälper till att hämma den inflammatoriska processen. Den omega 6 och omega-3 förhållandet i västerländska kost är en stor 16:1.8 leder några forskare för att säga det typiska västerländska dieten är en pro-inflammatorisk diet. Inte undra på att vi är i en sådan smärta! Även om omega-6 fettsyror är bra för oss och behövs i kosten, vi äter alldeles för många av dem och inte äter tillräckligt av det hälsofrämjande omega-3. Omega-6 är fettsyror som finns i nötkött, fläskkött, kyckling, helmjölk mejeriprodukter, äggula, vegetabiliska oljor och frön, och förpackade färdigmat-alla häftklamrar av den amerikanska dieten. Smärtan minskar Omega-3 fettsyror finns i kallt vatten fisk (lax, makrill, hälleflundra och tonfisk), malda linfrön, rapsolja och valnötter.

Det finns ytterligare en fettsyra att kasta i mixen och det är omega-9. Inte så mycket av en få uppmärksamhet fettsyra men lika viktigt att veta om. Dessa fettsyror är också involverade i att förbjuda inflammationsprocessen föra lättnad för sitt lidande. Omega-9: s finns i olivolja, avokado, pekannötter, mandlar, jordnötter, cashewnötter, sesamolja, pistaschnötter och makadamianötter nötter. Alla dessa nötter du trodde var tabu, inte längre. Bara se till att du bara äter 10 – 12 muttrar för en portion så att du inte lägger till din midja med dessa höga kalori snacks.

Frukt och grönsaker-ah, här är de igen. Jag undrar hur lång tid det tar för oss att inse att de verkligen är bra för oss. De antioxidanter som finns i frukt och grönsaker spelar en roll i att minska skador av fria radikaler som att du och jag gör det förhindrar initieringen av det inflammatoriska svaret kväva det i sin linda. Vad är rekommendationen? Samma som det alltid har varit, 5-8 portioner frukt och grönsaker varje dag. Det är inte så svårt som det verkar. En portion av frukt är storleken på en mandarin eller hälften av en banan medan portion för grönsaker är ½ dl kokt och 1 kopp råa. Lägg några bär i dina flingor, lite grönsakssoppa med lunch eller smyga grönsaker i din äggröra, tillsätt dem var du kan.

Även om detta inte räknas som en legitim studie beslutade min mor, en lång tid artrit lidande att sätta några av dessa idéer i praktiken. Hon bestämde sig för att ta 2 msk. av malda linfrön per dag som hon lagt till sin havregrynsgröt på morgonen. Hon tillade också mandel regelbundet. Det var det. Inga andra ändringar och hon fann sin artrit smärta markant minskat. Det går att visa att små näring förändringar kan göra en stor inverkan på din hälsa.

Nu när du vet att informationen, låt oss få praktisk. Här är 8 små kost förändringar du kan göra med start denna vecka för att minska inflammation.

Ett. Byt kyckling, fläsk eller köttfärs med lax, makrill eller hälleflundra 2 gånger varje vecka.
2. Använd raps eller olivolja i stället för andra vegetabiliska oljor för dressingar och matlagning.
Tre. Lägg valnötter, mandlar, eller pekannötter till sallader.
4. Snack om ett uns av cashewnötter eller macadamianötter med en bit frukt.
Fem. Använd skivad avokado i din smörgås i stället för ost.
6. Använd omega-3 berikade ägg (kan hitta på alla lokala livsmedelsbutiker: leta efter meningen: Fed med DHA och EHA).
7. Tillsätt 2 msk malda lin till din gröt eller yoghurt.
8. Lägg en sallad varje kväll med middag (fylla upp med planteras under dina måltider kommer också att hjälpa till med viktkontroll).

Använda mediciner enbart för att hantera din smärta är svårt eftersom de flesta läkemedel så småningom förlorar sin effektivitet och kan orsaka biverkningar. Ta några små steg för att lägga till dessa matvanor så att du kan få en mer komplett stödsystem för att lindra smärta.

2005, meri raffetto