information om det antidepressiva läkemedlet paxil

biverkningar av paxil

Det finns olika biverkningar förknippade med Paxil, bland vilka några är ganska vanligt medan vissa andra inte är så. Nedan följer en lista över biverkningar av Paxil och inom parentes är chansen att en person som har som biverkan i procentuella termer. De vanligaste biverkningarna av Paxil är illamående (26%), somnolens (23%), ejakulation störningar (13%), andra genitala sjukdomar hos män (10%), svettning (11%), asteni (15%), sömnlöshet (13%), yrsel (13%), muntorrhet (18%), förstoppning (14%) och tremor (12%). Några av de andra vanliga biverkningar av Paxil är agitation, huvudvärk, viktökning, parestesi, och försämrat minne.

De vanligaste biverkningarna vanligtvis varar mellan de första en till fyra veckor för att ta drogen efter som kroppen anpassar sig till drogen och börjar att tolerera de effekter. Men om läkemedlet omedelbart avbrytas efter kroppen vänjer sig, kan det vara abstinensbesvär. Under tillbakadragande samma symptom tenderar att manifestera sig, men i en mer allvarlig form och i allmänhet varar flera dagar.

Paxil, kommer precis som alla andra SSRI-preparat mest sannolika show biverkningar, men utbudet av biverkningar kan variera från patient till patient. Medan någon kan ha mer än en bieffekt, kanske en del har ingen. Men det är i allmänhet ganska sällsynta. Biverkningarna beror också på slag av dos du har ordinerats. Den lägre dosen desto färre biverkningar är. Ju högre dos, desto mer sannolikt att utveckla flera biverkningar och allvarliga former av dem. De biverkningar kan öka med en ökning av dosen, medan de kan försvinna om doseringen minskar.

Påverkan på barn och ungdomar

En av de stora frågorna med Paxil är dess effekt på barn och ungdomar. Det har kliniskt visat att om barn och ungdomar behandlas med Paxil, kan de självmordstankar i dem ökar ibland med nära 3 gånger. Detta är ett betydande problem och bör noggrant hanteras. Faktum är att i Europa Paroxetin läkemedel föreslås inte förskrivas till barn. Även om det inte finns något sådant införande i USA, fortfarande måste beaktas innan förskrivning av läkemedel för barn.

de mindre vanliga biverkningarna av Paxil

Några andra biverkningar av Seroxat är akathisi och aktivering syndrom, serotonergt syndrom, sexuella biverkningar hos både män och kvinnor. Hos män har drogen också hållits ansvarig för spermier DNA-fragmentering. Mani eller hypomani kan också vara biverkningar av Seroxat, och dessa kan vara allvarliga.

För några mindre vanliga eller sällsynta biverkningar är det viktigt att du rådfråga läkare omedelbart så att situationen inte urartar. Ibland doseringen ändras, eller läkemedlet kan ändras helt och hållet.