orsaka smärta i knät på löpare

Vädret blir kallare, folk blir mer aktiv, PF Changs maraton närmar sig och många människor försöker uppnå ett mål av att avsluta ett maraton eller halvmaraton samtidigt få i den bästa formen av sina liv. För att uppnå detta mål, många hemska timmar sätta in och stress placeras på ben, leder, senor och ligament i löparens kropp.

En vanlig skada som vi ser med långdistanslöpare är IT-Band Syndrome. IT-Band syndrom har noterats som den primära orsaken till knäsmärta i löpare.

Den Iliotibial Band (IT-Band) är senan som löper från utsidan av höften ner på utsidan av knät. IT-Band Syndrome är när IT-Band blir tight eller overstressed vilket resulterar i ökad friktion längs den laterala benet vid höften och / eller knäled. Det kan vara förändringar i höften som kan uppstå och leda till IT-Band syndrom på grund av felaktig biomekanik hur foten träffar marken.

De flesta av våra kunder med detta problem kommer att klaga på en molande värk längs deras lateral höft eller enstaka skarp smärta i utsidan av knäna. Förutom knäsmärta kan denna tuffa, tråkiga slida förändra förändringar i hela kroppen som kan leda till sekundära skador såsom rygg eller fot smärta. När foten får kontakt med marken, har varje skarv ovanför den för att justera och kompensera för eventuella utmaningar som den genomgår, vilket gör det ännu mer viktigt att vara medveten om vilken typ av underlag du kör på och användning av lämpliga skor. Ofta folk kör på gatan intill trottoarkanten som vanligtvis sluttar svagt nedåt vilket kan placera betydande stress på underkroppen. IT-Band Syndrome kan behandlas och förebyggas med en kombination av enkla stretching tekniker, förbättra styrka och bålstabilitet, samt är utbildad på korrekt löpytoma och skodon.

För att minska risken för att IT-Band Syndrome och andra skador, bör löpare försöker också att ha en körning gånganalys före ökande körsträcka. Om du är intresserad av en gånganalys, eller om du tror att du har IT-Band Syndrome, ring din närmaste Foothills Sports Medicine Sjukgymnastik plats för en gratis utvärdering av en legitimerad sjukgymnast.