follikulära extraktion vs äldre metoder för hårtransplantation punch grafts, minskningar hårbotten, förlängningar hårbotten …

I det förflutna, som namnen på dessa tidigare förfaranden ange genomgår en hårtransplantation var ett smärtsamt obehaglig process. Män med vikande hårfäste och håravfall skalper ofta tillgrep den onaturliga ut, och ofta förlöjligade, Toupee att undvika smärta, långsam läkning och ärrbildning av en transplantation.

På grund av detta, var hårtransplantation verksamheten vackla i slutet av nittonhundratalet. Kirurger visste att tekniker hår restaurering som behövs för att utvecklas.

Snabbspolning framåt till början av det tjugoförsta århundradet …

Tusentals dåliga kam-overs och band ärr snitt senare var den nya teknik som hår restaurering kirurger väntade på äntligen fulländat. Den hårtransplantation community omfamnade slutligen utvinning hårsäcksgrupper (FUE). Kirurger berömde metoden och potentiella patienter var nyfiken på det.

Men vad exakt är follikulära extraktion? Och är det verkligen mer effektiv och fördelaktig än äldre metoder för hårtransplantation?

Follikulära extraktion innebär avlägsnande av små grupper av hårsäckar (vanligtvis mellan ett och fyra) från tagstället och återinträdet i receptorn webbplats. Dessa små transplantat möjliggör jämn fördelning av hår i skallighet område i hårbotten och producera mer naturligt resultat. Faktum är att när receptorstället har fullständigt läkt, är det praktiskt taget omöjligt att upptäcka att någon form av hår transplantationen har ägt rum.

Skillnaderna mellan FUE och de äldre metoderna för transplantation är anmärkningsvärt.

För det första är FUE förfarandet snabbare och mindre smärtsamt än någon annan hår restaurering teknik. FUE utförs med en punch-liknande skalpell som skär huden runt hårsäcken. Detta underlättar avlägsnandet av ca 03:59 folliklar från donator området samtidigt. Dessutom gör det avancerad metod för follikulär perforering ™ kirurgen att göra ett grunt punch på den omgivande vävnaden, så att transplantatet frigöras från vävnaden med minsta dragkraft och med bättre lätthet. De extraherade folliklar (kallas transplantat) sätts sedan in i små slitsar som har skurits i mottagarens område. Dessa slitsar behöver inte suturering, läker snabbt, och är helt omöjlig att upptäcka när det nya håret börjar växa i cirka sju till tio dagar.

Andra är FUE fördelaktigt, eftersom återhämtningen är mycket snabbare och mindre smärtsam. Hos de flesta patienter, transplantaten blir helt säkra på cirka åtta dagar efter operation och operationssåret i givarområdet läker normalt inom en till två veckor. Vissa obehag kan förekomma, men oftast analgetika som Tylenol eller kodein hjälper. I allmänhet kan normal aktivitet återupptas en till två veckor efter ingreppet. I äldre metoder av hår restaurering, blödde, suturering och bandage delar av den långa och smärtsamma återhämtningen.

För det tredje, 100% av de drabbade håravfall är kandidater för FUE. Förr i tiden var hår restaurering inte lika allmänt tillgänglig för alla håravfall lidande som det är idag. Det fanns olika kriterier som varje kandidat måste uppfylla för att vara berättigad till en hårtransplantation. Sådana kriterier ingår patientens ålder, färg och textur av hår, hud hy, mängden av givare hår tillgänglig och framtida hår prognoser förlust. Men eftersom de metoder som är involverade med follikulära extraktion är så avancerad, dessa kriterier är inte mycket av en oro. Exempelvis är mängden givaren hår på huvudet inte ett problem vid bestämning kandidatur eftersom förfarandet medger utvinning av hår från andra delar av kroppen.

Det fjärde, är förekomsten av komplikation under FUE förfarandet lägre än med andra transplantationsmetoder. I en studie publicerad av Dr Masumi Inaba, av över 150 patienter som behandlats med FUE, fann forskarna att patienterna drabbades bara av lätt obehag av att sitta stilla i flera timmar åt gången. Dessutom, bara fyra av de 150 patienter upplevde givarområde chock, upplevde medan två fler patienter ett mer begränsat utbud av fläckvis cirkulär alopeci (håravfall). Ändå gjorde alla patienter fulla återvinningar inom fem veckor.

Slutligen, FUE patienter tillfrisknar utan synliga ärr i givare eller mottagare område. Till skillnad från tidigare metoder, som remsor snitt, där en oattraktiv linjär ärr exponerades i donator området, lämnar FUE inte fula, outhärdliga ärr på huvudet. Istället är de små slitsar som är skurna i mottagarområdet enkelt döljs av nya hår. Det slutliga resultatet av FUE hos alla patienter är det av en sömlös, naturligt, fräschare hår.

För alla som lider av hår förlust och söker efter den bästa metoden för att återställa sin ungdom, bör follikulära extraktion övervägas. Det är ett hår restaurering förfarande som förkastar användandet av smärtsamma linjära givaren snitt och gäller 100% av patienterna håravfall som lämpliga kandidater för förfarandet. Det är allmänt förutspås att inom de närmaste åren, kommer follikulära extraktion göra ytterligare framsteg och bli den metoden för varje hår restaurering kirurg och patient.