migrän

Nästan 30 miljoner amerikaner lider av migrän. Migrän förekommer oftare hos kvinnor än hos män och oftast förekomma hos personer i åldern 15 till 55 år.

En nyligen genomförd studie av 171 migrän, som publiceras i tidskriften Headache, föreslår att over-the-counter Excedrin Migrän fungerar bättre förskrivning Imitrex (sumatriptan) för behandling av migrän. De patienter som tog Excedrin Migrän vid starten av en huvudvärk upplevde mindre smärta efter fyra timmar än de som tog Imitrex.

Detta resultat är förmodligen sant för vissa patienter men inte alla. Excedrin Migrän innehåller paracetamol, acetylsalicylsyra och koffein. Problemet med kontinuerlig användning av denna kombination är att det ofta leder till rebound huvudvärk. Du bör också inte ta mer än två tabletter per dag och inte mer än två gånger per vecka. Detta minskar avsevärt dina chanser att rebound huvudvärk. Om du upplever mer än två migrän a vecka, behöver du ett receptbelagt läkemedel.

En annan studie fann att ta ett NSAID, såsom naproxen, med Imitrex (sumatriptan) fungerar mycket bättre än att ta någon medicin enbart för migrän. Forskarna drog slutsatsen att den bästa kombinationen är 50 mg Imitrex (sumatriptan) kombinerat med 500 mg naproxen.

Imitrex (sumatriptan) är i en klass av läkemedel som kallas triptaner. Det finns sju triptaner närvarande tillgängliga i USA. De är Imitrex (sumatriptan), Maxalt (rizatriptan), Zomig (zolmitriptan), Amerge (naratriptan), Frova (frovatriptan), Relpax (eletriptan), och Axert (almotriptan). Triptaner används endast för migrän behandling eftersom de är effektiva endast till att lindra den smärta som orsakas av migrän. De är något bra för någon annan huvudvärk typer, men inte för alla huvudvärk smärta eller för någon annan typ av smärta.

De nuvarande riktlinjerna för migrän uppger att NSAID är första linjens behandling. Det betyder att de bör användas först. Om någon är allergisk, eller NSAID inte fungerar, då triptaner är drogerna i valet.
Patienter som lider av migrän bör ha en behandlingsplan i fall de får en migrän. Denna plan bör omfatta både förebyggande medicinering och medicinering för att stoppa migrän. Den första raden mediciner, NSAID och triptaner, är de primära val.

Denna studie tyder på att NSAID kombination av paracetamol, acetylsalicylsyra och koffein är mer effektivt än oralt sumatriptan hos lindra migrän smärta, när det tas i början. Fler studier bör genomföras för att bekräfta dessa resultat, eftersom patienter med huvudvärk som orsakar kräkningar eller kräva att patienten ligga ner inte studerades. Denna studie bekräftade att både kombinationen av paracetamol, acetylsalicylsyra och koffein och triptaner verkar vara effektiva första linjens behandling för patienter med migrän.

Jag skulle rekommendera att använda en butik eller generiskt varumärke huvudvärk medicinering som innehåller 250 mg paracetamol, 250mg aspirin, och 65mg koffein först, för milda migrän. Denna kombination kostar ca 4 ¢ per piller. Om detta är ineffektivt, eller migrän är allvarliga, flytta upp till triptaner. De är dyra på omkring $ 17,00 per piller. Vem som helst med en migrän kommer att säga att kostnaden inte är ett övervägande när det gäller migrän lättnad.