slå sneakiest std – den klamydiatest och du

Klamydia är den vanligaste sexuellt överförda sjukdomen i USA och stigande. Cirka två miljoner människor är för närvarande smittade. Förutom att vara den mest populära, är det också den sneakiest. Endast 30% av kvinnor som är infekterade visar några symptom alls. Hos män är det högre, men det är också låg jämfört med andra könssjukdomar. Endast tre av fyra män visar symptom. För alla är sexuellt aktiva, är ett klamydiatest mycket viktigt.

Klamydia är en följd av en lömsk bakterie som heter Chlamydia trachomatis. Hos kvinnor kan det vara förödande. Om den lämnas obehandlad kan den leda till en inflammation i livmoderhalsen och inflammatoriska sjukdomar. Dessa komplikationer kan leda till infertilitet och utomkvedshavandeskap. Oftast är detta när det befruktade ägget fäster sig till insidan av äggledaren. När detta inträffar barnet inte kan utveckla och fostret kan inte överleva. Om ett enkelt test för förekomst av Chlamydia kan förhindra denna fruktansvärda resultat, rekommenderar vi starkt emot en.

Hos män kan obehandlad klamydia leda till en inflammation i urinröret kallas uretrit. Detta kan orsaka urinvägsinfektion och mycket värre-liknande testikel eller prostata infektion. Ett test är också klokt för en man som är sexuellt aktiva.

Som fastställs symtom är ovanligare än med andra könssjukdomar. När presenterar de inkluderar smärtsam urinering och ansvarsfrihet för både män och kvinnor, ömhet eller smärta i testiklarna för män, och smärtsamma samlag för kvinnor. Rektal smärta kan också vara närvarande för både män och kvinnor.

Testet är mycket grundläggande och innehåller en analys av utsläpp inträffar. Ett urinprov är att föredra om resultaten kan fastställas genom en. Oavsett hjälp av testet, är det viktigt att ta en om du är rädd att du upplever något av dessa symtom.

Behandlingen för Chlamydia innehåller ett recept för vanliga antibiotika, en fullständig kurs som måste fyllas. Dessa förskrivna antibiotika inkluderar tetracyklin och erytromycin. Förutom den huvudsakliga smittade personen måste partners genomgår också behandling eller de riskerar att smitta fram och tillbaka till varandra.

Det finns tre sätt att undvika att utsättas för Chlamydia, varav det första är avhållsamhet. Eftersom detta inte är ett alternativ för många människor, alternativen inkluderar en monogam en partner relation eller användningen av kondomer när man engagerar sig i sexuell aktivitet. Dessa alternativ kan vara en smula lättare att fatta.

Resultaten av obehandlad klamydia kan orsaka livslånga hälsoproblem, inklusive de som har att göra med sexuell hälsa och graviditet. Både honor och hanar som ägnar sig åt sexuell aktivitet bör testas för könssjukdomar regelbundet. Det är den smarta åtgärden om att skydda din hälsa är viktigt för dig.